Szamár-zebra csikó született a Magyar Nemzeti Cirkuszban

KülönlegesSzenzációs leleteket tártak fel a régészek a Baradla-barlang mélyén. kis jövevény látott napvilágot a Magyar Nemzeti Cirkuszban, ahol egy foltos-csíkos hibridElőször azonosítottak narvál-beluga hibridet a kutatók. szamár-zebraEgy víziló mentette ki a folyóból a fuldokló zebracsikót. született. A társulat már több hete izgatottan várta a kis zebra világrajövetelét. Tegnap hajnalban KenyaKatasztrófába torkollott a súlyosan veszélyeztetett orrszarvúk áttelepítése. , a zebra mama, egy egészséges kanca csikónak adott életet, ám mindenki meglepetésére a kicsi teste tarka a lábai pedig csíkosak, tehát egy zebra és szamár keveréke. Az édesapja Levente, egy tarka szamár, aki az egyik este észrevétlenül átszökhetett a szomszédos kifutóba Kenyához.

Forrás: Magyar Nemzeti Cirkusz

“Ehhez hasonló – tudomásom szerint – még nem történt Magyarországon. Számunkra az a legfontosabb, hogy a kicsiny egészséges, és nagyon örülök annak, hogy olyan jól érzik magukat az állatok társulatunknál, hogy szaporodnak – mondta Ifj. Richter József, aki azt is elárulta, hogy a kis szamár-zebrának a közönség segítségével fognak nevet találni.

Forrás: Magyar Nemzeti Cirkusz

A Magyar Nemzeti Cirkuszban csak az utóbbi pár évben három púpos teveA legszélsőségesebb nemzeti ételek, a legkülönfélébb állatokból. és két láma született, ami fogságban lévő állatoknál csak abban az esetben lehetséges, ha kifejezetten jól érzik magukat az állatok. Az első zebra csemetét már nagyon várták, s óriási volt a meglepetés, amikor egy szamár-zebra hibrid bújt elő.

Forrás: Magyar Nemzeti Cirkusz 
Forrás: Magyar Nemzeti Cirkusz 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!