Strandpapucsot és műanyag poharakat is találtak egy elpusztult bálna gyomrában

Rengeteg szemetet, egyebek mellett két strandpapucsot és 115 műanyagA műanyaghulladék teljes felszámolását célzó programot a hirdetett brit kormány. poharat vettek ki egy partra sodródott bálnaKiváló memóriájuk segíti a gigantikus kék bálnákat hosszú életük során. teteméből Indonéziában. A 9,5 méter hosszú nagy ámbráscetet a Wakatobi Nemzeti Parkhoz közeli partszakaszon, Délkelet-Szulavézi tartományban fedezték fel.

A WWFÉvente 570 ezer tonna műanyagszemét kerül a Földközi-tengerbe. természetvédelmi világszervezet kutatói és a nemzeti parkNagy jelentőségű természetvédelmi törvényt fogadtak el Chilében. szakemberei közel 6 kilogramm műanyag szemetet találtak az állat gyomrában, köztük 115 műanyag poharat, négy palackot, 25 zacskót, két strandpapucsot és több mint ezer más műanyagot.

“Noha nem sikerült megállapítani, mi okozta a cetMűanyag zacskókkal volt tele egy cet gyomra. pusztulását, borzalom, amivel a gyomrát felnyitva szembesültünk” – mondta Dvi Szuprapti, a WWF IndonéziaHatalmas tengeri élőlény teteme festette vörösre egy indonéz sziget partját. tengeri élővilágMegfojtja a műanyagszennyezés a Földközi-tengert. -védelmi koordinátora, aki szerint az oszló tetem állapota már nem tette lehetővé a halál okának kiderítését.

Today (Mon 19 Nov 2018), a code 4 sperm whale stranded on Kapota Island at the Wakatobi Archipelago, Southeast Sulawesi….

Közzétette: Whale Stranding Indonesia – 2018. november 18., vasárnap

A 260 millió embernek otthont adó indonéz szigetvilág KínaVisszatért a Föld légkörébe és megsemmisült Kína űrlaboratóriuma. után a második legnagyobb műanyagszennyező egy tanulmányA tengerek óriásait veszélyeztetik a műanyag mikroszemcsék. szerint, mely a Science tudományos lapban jelent meg januárban. Indonézia évente 3,2 millió tonna műanyag szemetet termel, ebből 1,29 millió kerül az óceánba a kutatásÚj felfedezések kapujában áll a nagy hadronütköztető. szerint.

Az indonéz kormány 70 százalékkal akarja csökkenteni a plasztikszemét mennyiségét 2025-re, intézkedéseik között szerepel, hogy lebeszélik a boltokat a műanyagzacskóA világ legszigorúbb műanyagzacskó-ellenes törvénye lépett életbe Kenyában. k használatáról, és felhívják az ország lakosainak figyelmét, hogy a műanyag szemétElképesztő mennyiségű szemét árasztotta el a dominikai partokat. “közös ellenségük” – mondta Luhut Binszár Pandzsaitan tengeri ügyeket koordináló miniszter.

Az óriás vagy nagy ámbráscet100 kilogramm szemetet találtak egy skót szigetnél partra sodródott bálna tetemében. az akár 20 méteres hosszúságával a legnagyobb a fogascetek között. A hím testtömege átlagosan 41 tonna (maximum 57 tonna), a nőstényé átlagosan 14 tonna. Rendszerint nagy családokban élnek, amelyek több borjas nőstényből és az őket vezető hímből állnak. A nagy ámbráscetek rendkívül érzékeny, víz alatti hanglokátorrendszerük segítségével sok kilométeres körzetben tájékozódnak, és tartják a kapcsolatot. A mélytengerek sötétjében zsákmányaikat, a nagy tintahalakat is így kutatják fel. Táplálékát a mélyből szerzi, ahol másfél órát is merülhet.

Forrás: Gabriel Barathieu/Wikimedia Commons/Oregon State University

Hatalmas, majdnem derékszögben metszett fejéről ismerhető fel, amely egészen rendkívüli külsőt kölcsönöz neki. Kilégzéskor 2-5 méteres párafelhőt lövell oldalra és előre, erről akkor is egyértelműen meghatározható, ha maga az állat nem is emelkedik ki eléggé a vízből. Akár 80 évig is élhet. Intelligenciájáról elég keveset tudunk, de a profi búvárok szerint legalább olyan intelligensek, mint a delfinekFolytatódik a cetek tömeges partra vetődése Új-Zélandon. .

Forrás: Wikimedia Commons/Geckochasing


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!