Spanyolország büszkélkedhet a legtöbb kék zászlós stranddal

Ebben az évben is SpanyolországEgy kékcápa okozott pánikot több mallorcai strandon. büszkélkedhet a legtöbb, kiváló környezeti minősítésű stranddal a világon, júniustól 579 tengerparti fürdőhelyen loboghat a minőséget jelző kék zászló – jelentette be a Környezetvédelmi és Fogyasztói Oktatásért Alapítvány (ADEAC). A dél-európai ország 40 éve őrzi töretlenül vezető helyét az Európai Környezetvédelmi Nevelésért Szövetség (FEE) évente elkészített listáján.

Fotó: Wikipedia/Оливера 
Fotó: Wikipedia/flickr/Hans Werner Schneider 

A strandok minősítésekor figyelembe veszik a víz minőségét, a part tisztaságát, rendezettségét, felszereltségét és megközelíthetőségét a mozgáskorlátozottak számára, valamint, hogy van-e vízimentő és egészségügyi szolgáltatás. Az idén Spanyolországot sorrendben Görögország, FranciaországMűtárgyakat vizsgál a Louvre részecskegyorsítója. , Törökország és Portugália követi.

Fotó: Wikipedia/Historikos9 
Fotó: flickr/Dennis Jarvis 
Fotó: Wikipedia/Sevtap Ön 
Fotó: Wikipedia/Klugschnacker 

A több mint nyolcezer kilométeres partvonallal rendelkező Spanyolországban a kék zászlós strandok összesen 504 kilométert tesznek ki. A legtöbb kék zászlós tengerparti strandEgy kékcápa okozott pánikot több mallorcai strandon. – 129 – ahogy tavaly is, a kelet-spanyolországi valenciai régióban, a Földközi-tengerHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. partján található. A világelsőség ellenére az idén héttel kevesebb strandon látható majd a kék zászló, a szakemberek szerint ez a követelményrendszer folyamatos szigorításával magyarázható, így például a vízimentők jelenlétére vagy a vízminőségre vonatkozó szabályok változásával.A strandokon kívül Spanyolországban 105 kikötő is megkapta a kiváló értékelést.

Fotó: Wikipedia/flickr/dronepicr 
Fotó: flickr/Morfheos


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!