Sikeresen működik a 600 méter hosszú csendes-óceáni szemétgyűjtő rendszer

Megkezdte a műanyaghulladékA műanyaghulladék teljes felszámolását célzó programot a hirdetett brit kormány. begyűjtését a Csendes-óceánon egy holland feltaláló lebegő szemétszedője, a System 101 berendezés, amelynek egy évvel ezelőtti tesztüzeme kudarccal végződött.

Boyan SlatMegtisztulhatnak az óceánok - elkezdődött az óceáni szemétgyűjtő tesztelése. , a The Ocean CleanupÚjraindult a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása. projekt alapítója egy rotterdami sajtóértekezleten jelentette be, hogy a módosított berendezés begyűjtötte az első plasztikot a KaliforniaTöbb ezer tengeri rák teteme borította be a partokat Kaliforniában. és a HawaiiA világ egyik legnagyobb fehér cápájával úszkált együtt egy búvárcsapat Hawaii partjainál. -szigetek között félúton elterülő gigantikus – Franciaországnál háromszor nagyobb – csendes-óceáni szemétszigeten, ahova a tengeri áramlások sodorják össze a hulladékot.

Slat hangsúlyozta, hogy a sikertelen tesztüzem után partra vontatott és kijavított berendezés minden méretosztályú műanyaghulladékot képes begyűjteni, beleértve a mikroplasztikot is. Hangsúlyozta, hogy a konstrukció működőképes, megvalósíthatónak tűnik a terv a tengeri szemétEgy heti szemét - Gregg Segal megdöbbentő fotósorozata. begyűjtésére.

A szerkezetet 2018. október elején vontatták ki a San Franciscó-i-öbölből a Great Pacific Garbage Patchhez (GPGB) a vízen lebegő műanyaghulladék összegyűjtésére, a próbaüzemet október 17-én kezdte meg. Decemberre kiderült, hogy a hulladékbegyűjtő nem a tervek szerint működik, megfogja a műanyagot, de nem tartja meg, emellett levált belőle egy 18 méteres szakasz.

Az U alakú rendszer egy 600 méter hosszú, a vízHullámok, mint gyönyörű fagyott szobrok. felszínén lebegő műanyagEgy héten át napi 40 tonna szemetet szedtek össze egy indonéz sziget lakói. csőből és egy 3 méter mélyen a víz alá merülő fésűszerű filterből áll. A filter által kiszűrt szemetet hajóAz UNESCO szerint nem Kolumbusz Kristóf hajóját találták meg Haiti partjainál. k szállítják a partokra, az első adagot várhatóan decemberben, az első fázis után.

A konstruktőrök becslései szerint az örvénylő áramlatok természetKék-barlang - gyönyörű tengeri barlang Capri szigetén. adta energiáit kihasználó tengeri takarítógép 1,8 milliárd műanyagdarabot gyűjthet össze. A 25 éves feltaláló elmondása szerint már terveznek egy nagyobb és emberi közreműködés nélkül hosszabb ideig működni képes takarítógépet is.

A Boyan Slat által hét éve megálmodott projektet cégek, egyetemek mellett a holland kormány támogatja. A projekt keretében a nagy csendes-óceáni szemétszigetAz eddig véltnél jóval nagyobb kiterjedésű a csendes-óceáni szemétsziget. felét szeretnék eltakarítani öt éven belül.MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!