Shanghai két arca

Cimkék: , , , , , , , , ,

ShanghaiA shanghai "házasságpiac". KínaHatalmas méreteket ölt a vízszennyezés Kínában. legnagyobbTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. ipari városa, a Távol-Kelet egyik gazdasági központja, mely tartományi jogú városVárosok madártávlatból. a kelet-kínai tengerpartTenerife - az örök tavasz szigete. középső részén. Shanghai Kína legnagyobb városa, a 2000-es népszámlálások szerint lakóinak száma 16,738 millió fő volt, beleértve 3,871 millió fő ideiglenes népességet. A halászattal és textiliparral (gyapot, selyem) foglalkozó kisváros a 19. század közepén indult gyors növekedésnek. A város gyors fejlődésnek indult, és a 20. század 30-as éveire a Távol-Kelet fontos nemzetközi gazdasági és pénzPénzváltók Szomáliföldön. ügyi központja lett. Az óriási kereskedelemnek köszönhetően hamarosan SanghajA shanghai "házasságpiac". lett Kína legnagyobb kikötője (Hongkong akkoriban még elmaradott terület volt). 1990 után, a Deng Xiaoping által bevezetett kínai gazdasági reform nyomán Shanghai újra gazdasági virágzásnak indult, és 2005-re a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. legnagyobb teherkikötőjévé vált. Gazdasági jelentősége mellett a város Kína egyik legfontosabb idegenforgalmi központja is.

A gyönyörű városrészek és elképesztő felhőkarcolóA világ legmagasabb épülő felhőkarcolói. k mellett azonban a nyomorNyomor és kilátástalanság a bangladesi sínek mentén. egyre nagyobb méretekben van jelen a világvárosban. A nyomornegyedekbe egyre több bevándorló kényszerül, a hatalmas város nem képes felvenni az ide beözönlő munkaerőt. A manapság bevándorlók Kína minden területéről érkeznek. A bűnözés növekedése, a szemetelés, az erőszakos koldulás, az infrastruktúra (tömegközlekedés, iskolák) túlterheltsége, mind az új bevándorlókkal együtt jelent meg és fokozta a sanghaiak idegengyűlöletét. Mivel egy sanghaiEldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában. számára egy új bevándorló könnyen felismerhető, sokszor szándékos vagy akaratlan diszkrimináció célpontjává válnak.

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai

Sanghai


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!