São Tomé és Príncipe – gyönyörű trópusi ország Afrika partjainál

São Tomé és Príncipe AfrikaRegenerálódik a víziló-populáció Afrika legrégebbi nemzeti parkjában. nyugati partjainál, a Guineai-öbölben, az Egyenlítő mentén található São Tomé, illetve Príncipe szigetMalé - a Maldív-szigetek fővárosa. ét magában foglaló független köztársaság. Területét tekintve Afrika második legkisebbEh'haeusl - világ legkisebb szállodája. országa (1001 km²). A mindössze 1001 négyzetkilométernyi területen 151 000 lakos él, ennek 90%-a São Tomé szigetMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. én (Príncipe szigetén csupán 4000 lakos él). A fővárosKangbashi - az 1 millió ember számára épített város szinte teljesen üres. , São Tomé lakossága eléri a 45 000 főt. A vulkáni eredetű, bazaltkőzet borította szigetekLofoten-szigetcsoport - Norvégia gyöngyszeme. éghajlata trópusi. A nagy területen fennmaradt esőerdőVeszélyben vannak a kaliforniai óriás mamutfenyők. k számos endemikus, csak itt honos növény Uluru - Kata Tjuta Nemzeti Park. - és állatfajnak adnak otthont. Kevés ember hallott eddig a gyönyörű természeti értékekkel büszkélkedő országról.

Sao Tomé és Príncipe

Sao Tomé és Príncipe

Több mérföldnyi kiépítetlen, kristálytiszta vizű tengerparttal rendelkezik, rengeteg kiváló, feltérképezetlen merülőhellyel, ezen kívül borotvaéles sziklákat és buja esőerdőket is találhatunk. Nyugodt élet, csodás környezet várDunnottar vára - középkori erődítmény Skóciában. az ide utazókra, és élvezhetjük a kiváló minőségű, valódi kávét, az egzotikus gyümölcsöket és a tengeri herkentyűket. Az Egyenlítő közelségének következményeként a szigetországA Brit Virgin-szigetek. éghajlata trópusi esőerdei. Az évi középhőmérséklet a parti síkságokon 24–26, a hegyvidéki területeken 19–21 °C-os

Sao Tomé és Príncipe

Sao Tomé és Príncipe

Az elmúlt években a szigetország egyre népszerűbb a külföldi turisták körében, elsősorban természeti értékeinek köszönhetően. A festői környezet (krátertavak, bazaltoszlopokA legszebb bazaltformációk. , áthatolhatatlan esőerdők stb.), az egyedülálló növény- és madárvilág, a halban bő parti vizek és a néptelen, fövenyes tengerpartok egyaránt vonzzák a természetAz elmúlt évben 18 ezer újonnan felfedezett élőlényt neveztek el. , a horgászat és a nap szerelmeseit. Az ültetvények és települések cseréptetős, meszelt falú, fatornáccal ellátott lakóházai a portugál gyarmati korszakot idézik.

Sao Tomé és Príncipe

Sao Tomé és Príncipe

Sao Tomé és Príncipe

Sao Tomé és Príncipe

Sao Tomé és Príncipe

Sao Tomé és Príncipe

Sao Tomé és Príncipe

Videó


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!