Ritkán látott vadászat – röptében kapta el a gyanútlan madarat az éhes tüskésmakréla

Folytatódik A kék bolygó (The Blue PlanetFolytatódik A kék bolygó című világhírű sorozat David Attenborough-val. ) című világhírű ismeretterjesztő sorozat David AttenboroughKínában kutatja őseink történetét David Attenborough!. -val: az új évad a legmodernebb technológiai felfedezések segítségével vették fel négy év alatt. “Örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok a bolygóEz lehet a Naprendszer tizedik bolygója. nk legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. részét borító, mégis a legtöbb titkot rejtő vízi világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. új felfedezésSzörnyre emlékeztető, ősi óriásszalamandra maradványait fedezték fel. éhez” – mondta el a rendkívül lenyűgözőVálogatás az év természetfotósa verseny lélegzetelállító pályaműveiből. nek ígérkező sorozat bemutatása előtt David AttemboroughA héten vízre teszik a Sir David Attenborough sarkkutató hajó egyik elemét. .

Blue PlanetDavid Attenborough feltárja azokat a károkat, melyeket műanyag okoz a tengeri élővilágnak. II

A BBCTáncoló medvék mosolyogtatják meg a nézőket a Planet Earth II előzetesében. természettudományi csoportja négy éven át, minden kontinens parti vizeiben, minden óceánban forgatott tengerkutató szakemberek segítségével. James Honeyborne, a sorozat vezető producere szerint most az óceánok a bolygó legizgalmasabb helyei, mivel a legmodernebb technológia “a hullámok alatti élővilágot új perspektívából” képes bemutatni. A Kék bolygó 2David Attenborough feltárja azokat a károkat, melyeket műanyag okoz a tengeri élővilágnak. -ben e lenyűgöző világ tárul a szemünk elé, úgy ahogy azt korábban még nem láthattuk. A sorozat folytatása azokat a károkat is feltárja, amelyeket a műanyagKözel kilenc milliárd tonna műanyag keletkezett 1950 óta. használata a tengerEgy fiatal búvár garnélarákokat használ fogai megtisztítására [Videó]. élővilágának okoz.

Blue Planet II

A sorozat emellett igencsak izgalmas és meghökkentő jelentekben is bővelkedik, ez már abból a rövid előzetesből is, mely egy sárgaúszójú tüskésmakréla vadászatElőszeretettel vadásznak madarakra az imádkozó sáskák. át mutatja be. Ezek a termetes halakHalak népesítik be Bangkok egykori, nyüzsgő bevásárlóközpontját. képesek a víz alól kiugorva röptükben elkapni az óvatlan madarakat. Egy ilyen ritkán látott vadászatot is sikerült megörökíteniük az alkotóknak, amikor Seychelle-szigeteken forgattak. „A halHerpeszvírust készül bevetni a pontyok ellen az ausztrál kormány. tehát fel tudja mérni a madárElőszeretettel vadásznak madarakra az imádkozó sáskák. sebességét, a röppályáját és azt, hogy milyen magasan van” – mondta Attenborough a makréla elképesztő akciójáról.

A tüskésmakréla-félék családjába 147 faj tartozik, melyek túlnyomó többsége gyors úszó, ragadozó életmódot folytató hal. A halak megtalálhatóak az Atlanti-, Indiai- és Csendes-óceánok korallszirtjeinél és nyíltvizeiben is. A legnagyobb faj a Seriola dumerili, amely a 2 méteres hosszúságot is elérheti. A család többi fajának a hosszúsága 25 – 100 centiméter között van.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!