Ritka felvétel egy polipra vadászó barátfókáról

A veszélyeztetettIdén a földikutya lett az év emlőse. európai barátfóka mára ritkán látható állattá vált, már a rómaiak is vadásztak rájuk. Egy nagyon szerencsésen elkapott fénykép hívja fel a figyelmet védelmük szükségességére.

2

A Földközi-tengeri barátfóka kihalóban lévő faj. Nevéből adódóan főleg a Földközi-tengerben él, de előfordul a Fekete-tengerRitka felvétel - óriás japán rákok szedtek ízekre egy polipot. nyugati partjainál, sőt az Atlanti-óceánÖrvényekben képződő halálzónákat fedeztek fel az Atlanti-óceánban. marokkói partvidékén is. Nappal aktív; halakat és puhatestűeket eszik. A felnőtt példány kb. 320 kg-ot nyom, a nőstények kisebbek a hímeknél. Ma mintegy 400 példánya él vadon, ebből egy növekvő populáció a Madeira-szigetekhez tartozó Kopár-szigeteken.

1

Táplálkozási szokásainak azon ritkaZoológiai szenzáció a Nyíregyházi Állatparkban - indiai orrszarvú született. pillanatát sikerült megörökíteni a fenti felvételen, melynek során egy kis tengeri rágcsálnivalót talált magának a veszélyeztetett fajZoológiai szenzáció a Nyíregyházi Állatparkban - indiai orrszarvú született. egyik, görögországi képviselője. A polippal csatázó barátfókát Joan Gonzalvo kutató kapta lencsevégre. Nem csak azért különlegesA különleges koponya arcú hernyó. a fénykép, mert az állat már igen ritka példánynak számít, hanem azért is, mert többnyire a napon heverészve, a parton szokták lefotózni azt a keveset, ami még megmaradt belőlük.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!