Repülő taxit fejleszt az Uber a NASA közreműködésével

Pilóta nélküli repülő taxit fejleszt az Uber, mely az amerikai űrkutatási hivatallal együttműködve akarja kiépíteni új szolgáltatását.

A lisszaboni Web Summit konferencián Jeff Holden, az Uber vezető termékmenedzsere az Elevate nevű projektről egy rövid videót is bemutatott, melyben egy dolgozó édesanya az Uber alkalmazáson keresztül rendel egy fuvart, majd felmegy a szomszédos épület tetején lévő légikikötőbe és beszáll a repülő taxiba. A helikopter és egy repülőgépBemutatták a világ legnagyobb repülőgépét. hibridjének tűnő jármű egy másik légikikötőbe szállítja a nőt, ahol aztán átszáll egy hagyományos Uber taxiba és végül a napi szintű ingázás kellemetlenségeit kiküszöbölve érkezik haza.

Az Uber szerint a Los AngelesRejtett olajkutak Los Angelesben. -i repülőtérTitkos katonai létesítmény a 40-es évekből. és a Staples Center sportcsarnok közötti másfélórás autóRadikális európai terv az autók gázolajfogyasztásának korlátozásáról. utat kevesebb mint 30 perc alatt lehetne megtenni a repülő és a hagyományos autók kombinációjával. Holden szerint olcsóbb is lenne az Uberrel repülni, mint saját autóval utazni. A cég számításai szerint a jövőA jövő vasúti közlekedése: átszállás egy mozgó vonatra. beli UberAir ugyanolyan árban lenne, mint az UberX-szolgáltatás.

Az Uber 2020-ban kezdi meg az elektromos repülő taxik tesztelését Los Angelesben, a texasi Dallas-Fort Worth-ban és Dubaiban. Holden elmondta, hogy a NASAMesterséges intelligencia fedezte fel a Naprendszer mását. -val írtak alá megállapodást egy új légiközlekedés-ellenőrzési rendszer kidolgozásáról. Ez koordinálná az alacsonyan – és a tervek szerint pilóta nélkül – repülő járműveket. Az USAZumanjaro Drop Of Doom - a világ legmagasabb szabadesést szimuláló szerkezete. légierejével és a repülésügyi hatósággal (FAA) is terveznek együttműködést.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!