Régi idők hídjai

Puente Nuevo, Ronda, Spanyolország

A sziklákon álló, 98 méter magas hid a 160 méter mély szakadék fölött ível át összekötve a régi és új városrészt.

Puente Nuevo, Spanyolország

 Chengyang Wind-Rain Bridge, Kína

Ez a különlegesA duplahurkú spirál - egy különleges híd Japánban. fedett hídA gyönyörű szászországi Bastei híd. 1916-ban épült. A  teljes hossza 64,4 méter, és  3,4 méter széles. A Linxi-folyó felett  10 méterrel ível át.

Puente Nuevo, Spanyolország

Puente Nuevo, Spanyolország

Kintai-kyo Bridge, Iwakuni, Japán

A Kintai-kyo Bridge egy történelmi, fából készült híd, Iwakuni-ban . A híd 1673-ban épült, öt egymást követő faívből, négy kőből épült mólóval.

Kintai-kyo Bridge, Japán

Rialto, Velence, Olaszország

A Rialto hidat 1588-tól 1591-ig építették Velencében. A Canal Grande legszűkebb kanyarulatának két partját köti össze.

Rialto, Velence, Olaszország

Károly-híd, Prága, Csehország

Európa egyik legrégebbi hídját 1357-ben kezdték el építeni azonban csak 1402-ben készült el. A Károly-híd  516 méter hosszú és majdnem 10 méter széles, melyen 30 szoborA nap képe - Felix Baumgartner Krisztus kezében. látható.

Károly-híd, Prága, Csehország

Khaju Bridge, Irán

A híd  1650 körül épült, II. Shah Abbas építtette. 105 méter hosszú, 14 méter széles, 23 boltívA legnagyobb boltíves kőhíd. van rajta. A híd egyben gátként is működik, mely szabályozza a vízA 3 legimpozánsabb vízi híd a Világon. áramlását.

Khaju Bridge, Irán

Széchenyi Lánchíd, Budapest

Építését gróf Széchenyi István kezdeményezte és báró Sina György finanszírozta.A Lánchíd 1839 és 1849 között épült. Hossza 380 m, szélessége 14,5 méter. Az angol William Clark tervezte, az építkezést névrokona Adam Clark skót mérnök vezette. A II. világháború végén a német hadsereg  felrobbantotta. 1949-ben nyitották meg újra a Lánchidat. Építése idején a világ egyik legkorszerűbb és legjobban merevített függőhídja volt.

Széchenyi Lánchíd Budapest, Magyarország

Ponte San’t Angelo, Róma, Olaszország

Ponte Sant’Angelo-t Róma legszebb hídjának tartják. HadrianusKét nap alatt épít fel egy házat Hadrianus, a kőművesrobot. császár építtette. A hidat Péter és Pál apostol szobra, valamint 10 angyal díszíti.

Ponte San't Angelo, Róma, Olaszország

Öreg-híd, Mostar, Bosznia-Hercegovina

Mostar a nevét az ikonikus Öreg-hídról kapta (most = híd, stari = öreg) A Mostari hidat 1566-ban fejezte be egy török építész, Mimar Hajrudin, Szulejmán szultán megbízásából.

Öreg-híd, Mostar, Bosznia-Hercegovina

Pont du Gard Nimes, Franciaország

A Pont du GardPont du Gard - római kori vízvezeték. a Gardon-folyó völgyén keresztül szállítja a vizet. A rajta szereplő felirat szerint Agrippa hadvezér és veje építtette Kr. e. 19-ben. A Pont du Gard három, egymás felett elhelyezkedő árkádsorból áll.  Az alsó  szinten út vezet át, a legfelső szint tetején halad a vízvezetékPont du Gard - római kori vízvezeték. .

Pont du Gard Nimes, Franciaország

Tower Bridge London, Anglia

A Tower BridgeA világ legendás helyei egy nap alatt. 1886-94 között épült Horace Jones és társa, John Wolfe Barry győztes pályázata alapján. A híd tulajdonképpen kettős híd, mivel az alsó híd felnyitható, alatta tengerjáró hajóHatalmas luxushajó Velence szűk lagúnáiban. k is elférnek. A híd tornyainak a víz feletti része 60 méter.

Tower Bridge, Anglia

Pont Neuf, Párizs, Franciaország

Ez a legrégebbi Szajnán átívelő híd Párizsban. Teljes hossza 278 méter, szélessége 22 méter.  A vallásháborúk miatt sokat késett az építkezés, amit végül IV. Henrik uralkodása alatt, 1607-ben adtak át.

Pont Neuf, Franciaország

Basteibrücke, Saxony, Szász-Svájc, Németország

Az Elba folyó partján, 194 méter magasan található a homokkő sziklákat összekötő Basteibrücke, egy fantasztikus 76 m hosszú kőhídA legnagyobb boltíves kőhíd. , mely a Mardeltelle-völgy fölött ível át. 1851-ben építették az előző fa híd helyére.

Basteibrücke, Németország

Iron Bridge (Vashíd), Shropshire grófság, Egyesült Királyság

A Vashidat Thomas Farnolls Pritchard építész és hídépítő mérnök tervezte. A híd előre gyártott alkotóelemeit a helyszínre szállították, amiket nem szegecsekkel szereltek össze, hanem ékekkel és fogazatokkal. Ez a világ első teljes egészében öntöttvasból készült szerkezete. A Severn-folyóA világ leghatalmasabb látnivalói. n átívelő Iron Bridge  ma a Világörökség része.

Iron Bridge, Egyesült Királyság

Haoshang-híd, Szecsuán tartomány, Leshan, Kína

A Haoshang-híd a Nagy BuddhaGyönyörű levendulamező öleli körbe a hatalmas, földbe süllyesztett Buddha szobrot. hegyA 18. századi Iron Fort erőd Indiában. ét köti össze a szomszédos Wnyou heggyel. Részben fedett híd, szép pavilonokkal, , melynek alapjait sárkányok díszítik. A híd közelében fekszik a világ legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. faragott Buddha-szobra, a leshani óriás Buddha-szobor.

Haoshang-híd, Kína

Haoshang-híd, Kína

Hampden Suspension Bridge, Kangaroo Valley, Ausztrália

A gyarmati idők utolsó fennmaradt, fából készült függőhídja a Hamped FüggőhídElkészült a világ leghosszabb üvegpadlós függőhídjának szerkezete. . 1895-ben kezdték építeni és 1898. május 19-én nyitották meg hivatalosan.  A Kangaroo folyón átívelő híd 77 méter hosszú, 5,5m széles, a középkori stílusú homokkő toronyA legnépszerűbb toronyok a világon. 16,8m magas.

Hampden Suspension Bridge, Ausztrália

Oberbaumbrücke, Berlin, Németország

Az 1896-ban épült neogótikus híd nemcsak az utcai forgalmat szolgálta ki, hanem a felszíni vasútvonalat is. A II. világháború utolsó napjaiban a középső része felrobbant, ezt az 50-es években ideiglenes acélszerkezettel pótolták.

Oberbaumbrücke, Németország

Shuanglong híd, Jianshui, Yunnan tartomány, Kína

A Lujiang és a Tachong folyó összefolyásánál épült a több mint 400 éves kőhíd. KínaTízezer Buddha Temploma. fontos kulturális emléke a Csing dinasztia uralkodásának idejéből. Több tízezer homokkőből épült, a teljes hossza 148 méter, szélessége 3-5 méter.

Shuanglong híd, Kína

Shuanglong híd, Kína

Le Pont Alexandre-III, Párizs, Franciaország

A Szajnán átívelő III. Sándor hídja 1896 és 1900 között épült.  III. Sándor cárról kapta a nevét. OroszországOjmjakon - a leghidegebb falu a világon. és FranciaországTeljesen lemásolták Európa legősibb barlangrajzait. közti barátság tiszteletére született. A Champs-Élysées negyedét köti össze az Invalidusokkal.

Le Pont Alexandre-III, Franciaország

Le Pont Alexandre-III, Franciaország

Karl Theodor Brücke, Heidelberg, Németország

A Neckar folyó fölött átívelő barokk híd Hiedelberg város632 méter magas felhőkarcoló épül Sanghaiban. ának egyik leghíresebb látnivalóA gyönyörű szászországi Bastei híd. ja. A híd 1788-ban készült el. A hossza 200 m és átlagos szélessége 7 m.

Karl Theodor Brücke, Németország

Karl Theodor Brücke, Németország


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!