Portugál gályák inváziója miatt zártak be strandokat Thaiföldön

Három, turisták körében közkedvelt strandot zártak be a thaiföldi PhuketPhuket - Thaiföld mesés szigete. szigetA gyönyörű Tahiti és Bora-Bora - Francia Polinézia álomvilága. én medúzákhoz hasonló, mérgező állatkák inváziója miatt – jelentette vasárnap a helyi média. A Szirinart nemzeti parkA Yellowstone Nemzeti Park természeti csodái. igazgatósága a portugál gálya néven ismert hidraállatokElőtte-utána fotók túlsúlyos háziállatok látványos átalakulásáról. megjelenése miatt zárta le a strandokat. Ezeket a hidrákat gyakran tévesztik össze medúzákkal.

portugal-galya-4Fotó: Wikipedia/D. Gordon E. Robertson

A fogófonalai akár harmincméteresre is megnőnek, és érintésük veszélyes, mert a bennük lévő méreg fájdalmat és gyulladást okoz, a legyengült szervezetű embereknél légzési nehézségek vagy szívleállás is bekövetkezhet. Korábban a helyi média arról adott hírt, hogy a nem kevésbé veszélyes kockamedúzák jelentek meg Phuket partjainál.

portugal-galya-3Fotó: Wikipedia/Biusch

portugal-galyaFotó: Wikipedia/Scott Sonnenberg

A Phuket sziget az egyik legkedveltebb üdülőhely a ThaiföldOrron harapott egy turistát egy piton egy thaiföldi kígyóshow közben. re látogató turisták körében. Az évnek ebben az időEgy másodperccel hosszabb lesz a holnapi nap. szakában, amikor a szokásosnál is erősebb a tengerAz apály és dagály jelensége Nagy-Britanniában. hullámzása, gyakran fordulnak elő az áramlatokkal sodródó hidraállatok vagy veszélyes medúzák.

phuket

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!