Perzsa leopárd ikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Átestek életük első orvosi vizsgálatán a Nyíregyházi ÁllatparkTörpevíziló született a Nyíregyházi Állatparkban. egy hónapos perzsa leopárdPerzsa leopárdkölykök születtek a Jászberényi Állatkertben. ikrei. A ritkaA vadonban már kihalt berber oroszlán született egy csehországi állatkertben. nagymacskák jól tűrték a vizsgálatot, amelyen kiderült, hogy egy 2,7 kilogramm súlyú hím és egy 2,5 kilogrammos nőstény egyeddel gazdagodott az állatpark. A park még 2009-ben csatlakozott a perzsa párducPerzsa párduc érkezett a Nyíregyházi Állatparkba. (Panthera pardus saxicolor) tenyésztési programhoz, az ikrekKülönleges nevet kaptak a Nyíregyházi Állatpark perzsa párduc ikrei. apja is Nyíregyházán született 2014-ben. A faj koordinátora tavaly helyezett ki mellé egy Németországban született nőstényt, a két kölyökTökéletes állapotban mumifikálódott barlangi oroszlánkölyök került elő Szibériában. 105 napnyi vemhesség után jött a világra.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook
Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A perzsa leopárdÚj párt kapott Szegedi Vadasparkban élő észak-kínai párduc. a párducok legnagyobb termetű és legritkábbÚj egyeddel bővült a világ egyik legritkább állatfajának állománya. alfaja. A Közel-Kelet lakója, Örményország, TörökországLenyűgöző helyszínekkel bővült a világörökségek listája. , Azerbajdzsán, Grúzia, Üzbegisztán, Pakisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Afganisztán területén is megtalálható. Megjelenésére jellemző a világos bundaBetiltják a szőrmefarmokat Csehországban. , viszonylag kisméretű foltokkal. Természetes élőhelyének csúcsragadozója, elsősorban közepes termetű patásokat zsákmányol, de nem veti meg a kis testű emlősöket és a madarakat sem.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook
Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A szabad természetben élő állománya erősen megfogyatkozott, elsősorban az orvvadászat és természetesen élőhelyeinek csökkenése miatt, ezért a Természetvédelmi Világszövetség a veszélyeztetettÚj párt kapott Szegedi Vadasparkban élő észak-kínai párduc. kategóriába sorolta ezt az alfajt. Egyedszáma a becslések szerint mindössze 1000-1200, a világ állatkertjeiben mindössze 98 állat él, közülük négy Nyíregyházán látható. Mivel a most született utódok rendkívül jó genetikai állománnyal rendelkeznek, ezért a szakemberek azt szeretnék, ha részt vennének az Európai Akváriumok és Állatkertek által szervezett visszatelepítési programban.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook
Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!