Öt páratlan szépségű hely Kanadában, amiért érdemes oda utazni

KanadaKétszer olyan gyorsan melegszik Kanada, mint a világ többi része. páratlan szépségét hihetetlenül változatos és látványos tájai adják: az örökzöld tajgáCrater Lake - az Egyesült Államok legmélyebb és legtisztább tava. l a mélykék vizű tavakig és égig nyúló hegyA Rainier-hegy különleges árnyjátéka. óriásokig minden megtalálható itt, amire a természetA fagyott természet csodálatos képződményei. kedvelői vágynak. Az alábbiakban öt olyan kanadai túracélpontot mutatunk be, amelyeket érdemes felírni a bakancslistára.

Vad Kanada

Gros Morne Nemzeti parkA világ 7 természeti csodája.

Vad Kanada

A tavaktól és parti síkságoktól a vízesésekig, sziklafalakig és égbetörő hegycsúcsokig szinte minden megtalálható itt, ami egy tartalmas kiránduláshoz kell. Gros Morne ugyanakkor földtani szempontból is érdekes hely: a geológusok itt bizonyították be a lemeztektonika elméletét, köszönhetően a ténynek, hogy a földköpeny itt a felszínen vizsgálható, látványosan szemléltetve a kontinensek mozgásának folyamatát. A parkCsodaszép japán virágpark. gyalogosan, hajón és sífutóléccel egyaránt bejárható.

Kluane Nemzeti Park

Vad Kanada

Itt emelkedik Kanada legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. hegycsúcsa, az 5959 méteres Mount Logan. A vadregényes hegyvidéket helikopterrel a legizgalmasabb bejárni, de számos gyalog-, tutaj- és horgásztúrát is szerveznek ide. Kluane a világ egyik leghatalmasabb védett vadonjához tartozik, erdeiben a grizzly medvéktől és alaszkai vadjuhoktól a rénszarvasokig, farkasokig és hegyi kecskékig vadállatokElefántok vonulnak végig a szálloda recepcióján, hogy a mangófákról lakmározzanak. sokaságával találkozni.

Writing-on-Stone Emlékpark

writing-on-stone

A dél-kanadai füves préri nemcsak a csörgőkígyóiról és villásszarvú antilopjairól híres: itt őrződtek meg a legnagyobb koncentrációban az őslakosok petroglifái (sziklába vésett írásai és rajzai). Writing-on-Stone-ra a Blackfoot (feketelábú) törzs szent helyként tekint, Kanada az UNESCOAnavilhanas Nemzeti Park - a Föld egyik legnagyobb édesvízi szigetvilága. világörökségi listájára jelölte.

Liard River hőforrások

Vad Kanada

A Liard folyó mentén fekvő hasonló nevű városKanada képeken. igazi különlegességgel várja látogatóit: hőforrásokkal, melyek forró, kénben gazdag vize még a legkeményebb téli hidegek idején se fagy be. A víz12 kristálytiszta vizű hely. a felszínre törésekor 52 Celsius fokos, de aki ezt sokallja, annak se kell elkeserednie: a fürdőtelepen különböző hőmérsékletű medencék egész sora várja a látogatókat.

Yellowknife

Vad Kanada

A Nagy-Rabszolga-tó partján fekvő Yellowknife városba csak úgy özönlenek a látogatók, s mindenkit ugyanaz a dolog vonz ide: az északi fény, az Aurora Borealis. A gyönyörű fényjelenség megtekintésére az éjfél és hajnali három óra közötti időszak a legideálisabb, a turistákat a helyi vállalkozók még a tó közepére is beviszik a tökéletes élmény érdekében.

Ismerje meg ezt a sokszínű országot a Vad Kanada című sorozatból, amely október 21-től keddenként látható a NatGeoTúlélők mesélnek a World Trade Center elleni támadásról. Wild műsorán. Járja be a Föld legcsodásabb tájait a Varázslatos vadon15 érdekes tény a világból . elnevezésű műsorsorozattal, amely kedd esténként egyedülálló világkörüli utazásra hívja a NatGeo Wildon!

Vad Kanada

Forrás: National GeographicA 18 legjobb fotó a National Geographic eddigi történetében. Channel


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!