Oroszlánokat mérgeztek meg a Masai Mara rezervátumban

Megmérgezték egy kenyai rezervátum nyolc oroszlánját, amelyek a BBCTáncoló medvék mosolyogtatják meg a nézőket a Planet Earth II előzetesében. népszerű Nagymacska-napló című természetfilmFolytatódik A kék bolygó című világhírű sorozat David Attenborough-val. -sorozatában szerepeltek. A kenyai Masai MaraVideóra vették, ahogy egy hatalmas piton felfal egy kifejlett hiénát. rezervátumban játszódó sorozat a vadállatokÁllatok, akik híres embereknek öltöztek. életét mutatja be, a sorozat házigazdái – Simon King és JonathanElőször fürdették meg a világ legöregebb teknősét, a 184 éves Jonathant. Scott – segítségével. A szériából ismerős oroszláncsapat két tagja mérgezett tehénhústól pusztult el szombaton, egy oroszlánA nap képe - fára mászó oroszlánok. eltűnt, ötöt pedig állatorvosok vettek gondozásukba. A zoológus Scott, aki már negyven éve kíséri figyelemmel az oroszláncsapat életét, úgy vélte, “véget ért egy korszak”. Az elpusztult oroszlánokKevin Richardson, az oroszlánok legjobb barátja. egyike a 17 éves nőstény, Bibi volt, aki igazi hírességgé vált a hosszú éveken át futó sorozat révén. A BBC helyszíni forgatócsoportja szerint a nagymacska az oldalán feküdt és habzott a szája, amikor halála előtt rátaláltak.

OroszlánOroszlánok a Masai MaraNagy marák születtek a Nyíregyházi Állatparkban. rezervátumban (Forrás: Wikimedia/Benh LIEU SONG)

Az állatvédők vasárnap reggel észlelték, hogy valami baj történt az oroszlánokkal, furcsán viselkedtek, és úgy tűnt, hogy görcsöktől szenvednek. A gyanú szerint az állataikat a Masai Mara rezervátumban legeltető gazdák mérgezhették meg az oroszlánokat. “Amikor senki nem látja, éjjelente marhát tízezreit terelik be a rezervátumba” – mondta el Scott. A legelő marhákra viszont vadásznak az oroszlánok, ami felbőszíti az állattartókat. A Wildlife Direct állatvédő csoport vezetője, Paula Kahumbu közleményében a mérgezőket “ostoba, beteg, kegyetlen és rövidlátó embereknek” bélyegezte. A mérgezéssel kedden két embert vádoltak meg, akik bűnösségük beigazolódása esetén hatalmas pénzbírságra vagy életfogytiglani börtönbüntetésre számíthatnak.

Oroszlán(Forrás: Wikimedia/flickr/Paul Mannix)

OroszlánA Masai Mara rezervátum napnyugtakor (Forrás: Wikimedia/flickr/Dan Lundberg)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!