Nyomtalanul eltűnt egy kis japán sziget

Eltűnt egy japánHajmeresztő biztonsági gyakorlaton kell részt venniük a japán szuperexpressz karbantartóinak. szigetBannerman vára. az ázsiai ország észak-keleti partjainál, az Eszambe Hanakita Kodzsima nevű lakatlanTeljesen elárasztotta a tenger a Holland-szigetet. szigetet a parti őrségJégtáblák közül mentettek ki egy kutyát a parti őrség tagjai . keresi. Egy pontos vizsgálatnak kell bizonyítania, hogy a szigetTenerife - az örök tavasz szigete. a Csendes-óceánba süllyedt, ahogyan azt feltételezik – közölte a hatóság.

The island called Esanbehanakitakojima disappeared off the northern coast of the country

Közzétette: CNN International – 2018. november 2., péntek

 

A sziget Hokkaido közelében, az Északi Területektől nyugatra terül el. Egyike annak a 158 lakatlan szigetnek, amelyet 2014-ben nevezett el a japán kormány, hogy tisztázza területi vizeinek határMagyaroké a világ legrövidebb nemzetközi hídja. át és kiterjessze kizárólagos gazdasági övezetét.

Forrás: Jeff Schmaltz, MODIS Rapid Response Team, NASAA nap képe - Kármán-örvénysor a Csendes-óceánon. /GSFC

A helyiek értesítették a helyi halászati társaságot szeptemberben a sziget valószínű eltűnéséről, amikor Simizu Hirosi író felkereste a Hokkaidón fekvő Szarufucu falut, hogy a rejtőzködő japán szigetekFidzsi-szigetek - mesés szigetvilág a Csendes-óceánon. ől írt könyvének folytatásához anyagot gyűjtsön – írta az Aszahi Simbun japán lap.

Hokkaido (Forrás: Wikimedia Commons/663highland)

A parti őrség 1987-ben tanulmányozta a szigetet, amelynek akkor a legmagasabb tengerszint feletti pontja 1,4 méter volt. Szakértők szerint a szél és az Ohotszki-tengerA 10 legszebb korallsziget a világon. sodródó jégtáblái koptathatták el a szigetet. Ha a parti őrség megerősíti a sziget eltűnését, akkor japán területi vizeinek határa fél kilométerrel zsugorodni fog.

Nem Japán az egyetlen ország, amely a közelmúltban elvesztett egy szigetet, múlt hónapban a HawaiiBúvártól kért segítséget a bajba jutott delfin. -szigetek egy távoli kicsiny szigetét, a Keleti-szigetet törölte le a térképről a Walaka hurrikán.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!