Nem fenyegetik az erdőtüzek az Amazonas legmagasabb fáját

Az AmazonasIsmét óriásteknősök nyüzsögnek a brazíliai Amazonas-vidéken. -medence közelmúltban felfedezett legmagasabb, 88 méteres fáját nem fenyegetik a térségben pusztító erdőtüzek – derült ki brazil és brit kutatók tanulmányából.

A faTöbb mint 60 ezer fafajnak ad otthont a bolygónk. 88 méter magas és 5,5 méter széles az átmérője

A Dinizia excelsa fajba tartozó példány több másik nagyra nőtt társával együtt magasodik az észak-brazíliai Pará és Amapá államok határán. Az amapái tudományos és technológiai hivatal (Setec) közzétett jelentése szerint a fa körmérete 5,5 méter.

„Ez egy gyakori faj a térségben, ám az egyes példányok általában csak 60 méter magasra nőnek” – mondta Eric Bastos, aki a Jequitinhonha és Mucuri Völgyi Szövetségi Egyetem, a CambridgeEgy hét alatt kétmillióan voltak kíváncsiak Stephen Hawking doktori értekezésére. -i Egyetem és a Swansea-i Egyetem kutatói által augusztusban végzett vizsgálat koordinátora volt.

„Ez egy nagyszerű felfedezésA maláriát akarták legyőzni, de közben egy lehetséges rák ellenszerre bukkantak. és elkötelezettek vagyunk az Amazonas-medenceBányavállalatoknak engednek át egy védett területet az Amazonas-medencében. legnagyobbAz eddigi legnagyobb T. rexet fedezték fel kanadai tudósok. fáinak megóvása mellett” – hangsúlyozta a szakember. A kutatóknak légi felderítés révén sikerült azonosítaniuk a gigászi fákat, amelyek kívül esnek az erdőtüzektől sújtott területeken.

A légifelvételek segítették a kutatók munkáját

Az elmúlt hetekben BrazíliaHatból három gyereke albinizmussal született egy színes bőrű brazil nőnek. egész területén megszaporodtak az erdőtüzek. A brazil űrkutatási hivatal, az INPE műholdjai 93 175 tüzet észleltek január és szeptember eleje között – ami önmagában is többéves rekordLuxusétterem a világ legmagasabb épületében, a 122. emeleten. –, és a tüzek több mint fele az Amazonas esőerdőIsmét óriásteknősök nyüzsögnek a brazíliai Amazonas-vidéken. iben ég.

Az esőerdőben pusztító tüzek tetemes részét nem villámcsapás vagy egyéb természeti katasztrófa okozza, hanem a megművelhető vagy beépíthető területek növelését célzó, szándékos erdőirtásKözel egymillió focipályának megfelelő erdőt irtottak ki az Amazonas-medencében. vagy avarégetés.(MTI)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!