Nem fenyegetik az erdőtüzek az Amazonas legmagasabb fáját

Az AmazonasIsmét óriásteknősök nyüzsögnek a brazíliai Amazonas-vidéken. -medence közelmúltban felfedezett legmagasabb, 88 méteres fáját nem fenyegetik a térségben pusztító erdőtüzek – derült ki brazil és brit kutatók tanulmányából.

A faTöbb mint 60 ezer fafajnak ad otthont a bolygónk. 88 méter magas és 5,5 méter széles az átmérője

A Dinizia excelsa fajba tartozó példány több másik nagyra nőtt társával együtt magasodik az észak-brazíliai Pará és Amapá államok határán. Az amapái tudományos és technológiai hivatal (Setec) közzétett jelentése szerint a fa körmérete 5,5 méter.

„Ez egy gyakori faj a térségben, ám az egyes példányok általában csak 60 méter magasra nőnek” – mondta Eric Bastos, aki a Jequitinhonha és Mucuri Völgyi Szövetségi Egyetem, a CambridgeEgy hét alatt kétmillióan voltak kíváncsiak Stephen Hawking doktori értekezésére. -i Egyetem és a Swansea-i Egyetem kutatói által augusztusban végzett vizsgálat koordinátora volt.

„Ez egy nagyszerű felfedezésÉvtizedekig tartó kutatás után végre bizonyítékot találtak az Einstein által 100 éve megjósolt gravitációs hullámok létezésére. és elkötelezettek vagyunk az Amazonas-medenceBányavállalatoknak engednek át egy védett területet az Amazonas-medencében. legnagyobbAz eddigi legnagyobb T. rexet fedezték fel kanadai tudósok. fáinak megóvása mellett” – hangsúlyozta a szakember. A kutatóknak légi felderítés révén sikerült azonosítaniuk a gigászi fákat, amelyek kívül esnek az erdőtüzektől sújtott területeken.

A légifelvételek segítették a kutatók munkáját

Az elmúlt hetekben BrazíliaHatból három gyereke albinizmussal született egy színes bőrű brazil nőnek. egész területén megszaporodtak az erdőtüzek. A brazil űrkutatási hivatal, az INPE műholdjai 93 175 tüzet észleltek január és szeptember eleje között – ami önmagában is többéves rekordLuxusétterem a világ legmagasabb épületében, a 122. emeleten. –, és a tüzek több mint fele az Amazonas esőerdőIsmét óriásteknősök nyüzsögnek a brazíliai Amazonas-vidéken. iben ég.

Az esőerdőben pusztító tüzek tetemes részét nem villámcsapás vagy egyéb természeti katasztrófa okozza, hanem a megművelhető vagy beépíthető területek növelését célzó, szándékos erdőirtásKözel egymillió focipályának megfelelő erdőt irtottak ki az Amazonas-medencében. vagy avarégetés.(MTI)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!