Nagy erejű földrengés rázta meg Iránt

Cimkék: , , ,

A Richter-skála szerinti 7,8-es erősségű földrengésMeghalt a hős mentőkutya, aki az ecuadori földrengés túlélői után kutatott. rázta meg Iránt. A rengést Indiában és Pakisztánban is érezni lehetett. Akár több száz halott is lehet. A rengés epicentruma Kash városának közelében, nagyjából 80 kilométerre a pakisztáni határtól volt. A busehri atomerőművet nem érte kár – állítja az építő orosz cég. A földrengés epicentrumához közel eső Szaravan ugyanakkor állíRejtélyes tó keletkezett a tunéziai sivatagban. lag nem szenvedett súlyos károkat. Az iráni hírügynökség szerint eddig 40 halottat találtak, de a hírforrások azt írják, hogy a több száz halott is lehet. A földrengés Indiában is érezhető volt, Delhiben kilengtek a magas épületek, minden irodaházat kiürítettek. A gyéren lakott Szisztán-Baludzsisztán tartomány nagy részén megszakadt az áramszolgáltatás és a távközlés. A közép-európai idő szerint 12 óra 44 perckor történt földmozgást a pakisztáni Iszlámábádban és Karacsiban, a Perzsa-öböl térségében, Dubajban és Bahreinben, valamint Újdelhiben is érezték. Egy hete 6,3-es erejű földmozgás volt Irán Busehr tartományában. A természeti katasztrófának legalább 37 hal234 kilós óriáshalat fogott egy férfi. álos áldozata és ezer sebesültje volt. Számolt be az MTI.

Nagy erejű földrengés rázta meg Iránt

Nagy erejű földrengés rázta meg Iránt

Nagy erejű földrengés rázta meg Iránt

Nagy erejű földrengés rázta meg Iránt

Nagy erejű földrengés rázta meg Iránt

A tartományban 2003. december 26-án egy hasonló erejű, 6.6-os magnitúdójú földrengésben 26.000 fő vesztette életét és 30.000 megsérült. A katasztrófaHaiti 3 évvel a pusztító földrengés után. akkor Bam várost sújtotta.
2010-ben júliusban, augusztusban és szeptemberben is követelt áldozatokat földrengés, a három közepesen erős földmozgásban öten haltak meg.

Forrás:mti.hu


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!