Mumbai legkülönlegesebb látnivalói

Számos oka van annak, hogy Indiát látni kell. Az egyik ilyen pedig: MumbaiKék színűre festette a kutyák szőrét egy indiai gyár környezetszennyezése. . A városKowloon Walled City - a Bűnös város. a Mumbai nevet, amelynek jelentése „istenanya”, már a 16. század óta viseli. Ezt később angolosították, így lett Bombay, de 1996-A világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. l ismét az eredeti nevét használják hivatalosan. IndiaEgy nap alatt 220 millió fát ültettek Indiában. legnépesebb városa a világranglista negyedik helyét foglalja el lakóinak száma alapján. Rengeteg féle kultúra, vallásHindu fesztiválok Indiában és Nepálban. és nyelv keveredik itt, így Mumbai igazán színesHoli - a színek fesztiválja. és változatos hely, ahová érdemes legalább egyszer ellátogatni. A lakosság több mint 13 millió főből áll, akik nagyjából 200 különböző nyelvet vagy dialektust használnak.

Mumbai lakóinak 60 százaléka a hinduVaranasi - a hindu vallás szent városa. vallás szerint él, 25 százalékuk muzulmán, a többiek között pedig akadnak keresztények, buddhisták és zsidók. Mumbai az egyik legfontosabb város India kereskedelmének és pénzügyi szférájának tekintetében, valamint a világpiaci szempontok alapján is. Itt található az Indiai Takarékbank, a Mumbai Tőzsde és az Indiai Nemzeti Tőzsde. Jelentős a személyhajó-, valamint a teherhajó-forgalom, ami a város természetes tengeri kikötőjében zajlik. Az időjárás meglehetősen periodikus a térségben: márciustól októberig tart az esős évszak, amikor a hőmérséklet általában 30 fok fölött van. A júniustól szeptemberig tartó ciklus pedig a monszunok időszaka. Novembertől februárig a száraz évszak uralkodik a városban, amikor szinte alig van csapadék, az idő pedig enyhébb, hűvösebb.

Mumbai, India

Az egyik legszebb és legismertebb épület Mumbaiban a Hadzsi Ali Dargah, amely egyben mecsetA marokkói II. Hassan-mecset. és síremlék is.

Mumbai, India

Mumbai, India

A Chhatrapati Shivaji állomást az UNESCOTenerife - az örök tavasz szigete. a világörökségKilenc új helyszín került fel a világörökségi listára. részeként tartja számon. A viktoriánus stílusú épület hagyományos indiai elemekkel csodálatos kompozíciót alkot, az indiai vasútA világ 10 legnagyobb munkaadója, akik 18 millió alkalmazottat foglalkoztatnak. egyik székházaként.

Mumbai, India

Mumbai, India

Mumbai, India

1924-ben épült George Wittet tervei alapján V. György, angol király látogatásának tiszteletére az a monumentális kapu, amely Mumbai városának jelképe lett. A 26 méter magas India kapuja bazaltból készült, a hindu és muszlim művészeti jegyeket egyaránt magán hordozó kapu a kikötőben fogadja a hajóval Mumbaiba érkezőket.

Mumbai, India

India kapuja közelében található a híres Taj MahalMegrongálta a Tádzs Mahal két minaretjét az Indiában tomboló viharos szél. vagy Tádzs MahalMitől sárgul a Tádzs Mahal?. hotelA legszebb kilátással rendelkező szállodák. , amely 1903 óta fogadja a vendégeket 565 szobájában. Az eredeti tervek egy indiai építész munkái voltak, ám később egy brit mérnök is csatlakozott hozzá, így született meg a csodálatos, indo-szaracén stílusú palotaszálló. Korábban olyan hírességekHíres emberek és politikusok fiatalkori képei, amikor még nem voltak ismertek. szálltak meg itt, mint a The Beatles, Bill Clinton, V. Harald norvég király és Szonja norvég királyné, Mick Jagger, Barack Obama vagy Oprah Winfrey.

Mumbai, India

Mumbai, India

Az India kapujától hajóval látogatást tehetünk az ElefántElefántmentés egy indiai teaültetvényen. -szigetTenerife - az örök tavasz szigete. re, amelyen több ezer éves barlangokAz ellorai barlangtemplomok. találhatók. Az ősi barlanghálózat számos művészeti alkotást, szobrokat, domborműveket és mitikus történetek ábráit rejti.

Mumbai, India

Mumbai, India

Mumbai, India

A városban a szegénységPortréfotók indiai koldusokról. számtalan helyen felüti a fejét, pedig Mumbai-szerte rengeteg luxushotel és felhőkarcoló is megtalálható. A város szívében helyezkedik el a Dharavi nyomornegyedLakóházak Mumbaiban. , amely a világ egyik legnagyobb szegény lakta települése. Csaknem 2 millió ember él itt, az egy főre eső terület pedig sok helyen kevesebb, mint 2 négyzetméter. Leírhatatlan, mekkora szegénység uralkodik a negyedben. Ez a két ellenpólus: a szegénység és a gazdagság különösen eltávolodik egymástól Mumbaiban.

Mumbai, India

Mumbai, India

Mumbai, India

Mumbai, India

Mumbai, India


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!