Műemlékek ezreit rongálta meg az évtizedek óta nem látott olaszországi földrengés

Harminchat év óta nem volt olyan erős földrengésAz Egyesült Államok lakosságának mintegy felét veszélyeztetik földrengések. Olaszországban, mint a most vasárnap reggeli. Több mint 5000 műemlék szenvedett károkat, a 6,6-os erősségű rengésnek ugyanakkor a hétfő reggeli jelentések szerint továbbra sincsenek hal234 kilós óriáshalat fogott egy férfi. álos áldozatai. A vasárnapi rengés 7 óra 41 perckor rázta meg Olaszország32 nappal az olaszországi földrengés után élve emeltek ki a romok alól egy macskát. középső részét. Többtucatnyian megsérültek, de csak egyikük súlyosan. Az anyagi károkTöbb mint 23 milliárd euró kárt okoztak a földrengések Olaszországban. ugyanakkor jelentősek.

foldrenges

A földmozgás középpontja az umbriai Norcia és Preci között 10 kilométeres mélységben volt, RómáAz ezer-sziget tava. l nagyjából 120 kilométerre északkeletre. Ugyanott, ahol augusztus 24-én csaknem 300-an haltak meg, és több faluEgy elfeledett fehérorosz falu utolsó két lakója. romba dőlt egy 6,1-es erősségű rengésben.

A mostani katasztrófában megrongálódott épületek között van Norcia több történelmi temploma, köztük Szent Benedek katedrálisa, amely a 14. században épült. Rómában vasárnap néhány órára lezártak több idegenforgalmi nevezetességet, hogy ellenőrizzék, biztonságosak maradtak-e. Délutánra újból megnyitották őket a látogatók előtt. Matteo Renzi kormányfő közölte, hogy Olaszország újjáépít minden lakóházat, templomot, amelyeket az utóbbi hónapok földrengései döntöttek romba.

foldrenges-2

Olaszországban 6,6-osnál erősebb földrengés 1980 óta nem volt, akkor 6,9-est mértek, amely Campania déli részén pusztított, mintegy 3 ezer ember halálát okozva. Az ország legtragikusabb földrengése az újkori történelemben 1908-ban volt. A Messinát sújtó katasztrófában emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. tízezrei vesztették életüket.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!