Mont Saint Michel – Franciaország varázslatos zarándokhelye

A Mont-Saint-MichelA világ legkisebb lakott szigetei. a Couesnon folyócska torkolatában, a La Manche csatornaA Panama-csatorna akkor és most. árapálysíkságából kiemelkedő gránitszikla alkotta szigetA Nyulak-szigete. , pontosan 1 km-re FranciaországSaint-Michel d'Aigulihe - kápolna a bazaltsziklán. normandiai partjaitól. A szigetTenerife - az örök tavasz szigete. és a rajta található bencés apátságA világ legkisebb lakott szigetei. 1979-ben az elsők között került fel a UNESCOTenerife - az örök tavasz szigete. Világörökségi listájára. Mont-Saint-Michel egyike Franciaország legragyogóbb gyöngyszemeinek, ahova már több mint 1000 év óta zarándokok és utazók tömegei vándorolnak. A sziget, mely még most is misztikusÉrdekes és misztikus lényeket ábrázoló vízköpők. jelentőséggel bír. Régen csak apály idején lehetett megközelíteni, így a csendes elszigeteltség a szigetre vonzotta a szerzeteseket, akik hamarosan kis kápolnát építettek itt.

Mont Saint Michel

A legendaSan Galgano - legendás kard a kőben. szerint Szent Aubert-nek, Avranches püspökének 708-ban megjelent Szent Mihály arkangyal, és azt parancsolta, hogy a sziklán építsen kolostorLenyűgöző légifelvételen a görögországi Meteorák. t. A katolikus hagyomány szerint Mihály arkangyal a 7 arkangyal (főangyal) egyike, ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt, akaratereje hatalmas, Isten iránti hűsége megingathatatlan. A kolostor legmagasabb tornyán (152 m) Mihály arkangyal szobra áll. A kolostor első templomA bangkoki Wat Samphran templom. át 709. október 16-án fel is szentelték.  Az építkezést csodás események kísérték és hamarosan zarándokhellyé vált, ahol 966-ban bencés apátságot emeltek. A bencés templom építését 1020-ban kezdték és a majdnem 100 évig tartó munkálatok végén egy román stílusú, félköríves ablakokkal díszített és vaskos falakkal alátámasztott kolostor született.

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

A sziget másik nevezetessége a La Merveille gótikus kolostor, amelyet 1211-ben II. Fülöp franciaAlbi - gyönyörű város Franciaország déli részén. király kezdett el építtetni a sziget északi oldalán. A kolostor kárpótlás volt azért, mert a király 1203-ban felgyújtotta a templom nagy részét a szigetért folytatott harc során. A szigetért a középkorban véres harcok folytak, majd a százéves háború idején (15. század) erődített falakkal vették körül. A francia forradalomAz 1956-os forradalom ritkán látott képeken. idején a bencés kolostort bezárták, és börtönné alakították át. A kolostor épületében a börtön 1863-ig működött.

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

1879-ben épült fel a szárazfölddel összekötő 1800 méter hosszú gát, így megszűnt szigetnek lenni. 2006. június 15-én Dominique de Villepin francia miniszterelnök bejelentett egy 150 millió eurós projektet, amelynek megvalósulását követően a Mont-Saint-Michel ismét árapályszigetté válik. 2012-re már 150 napon át néhány órára, 2050-re viszont minden nap. Az öböl ekkor már 70 cm-rel lesz mélyebb. Mont-Saint-Michel-en az apátsági templomot és kolostort helyreállították és 1922-ben újra vallási szertartások színhelye lett. A kolostorerődítmény 1966-ban visszanyerte eredeti funkcióját, amikor a szerzetesekA hátborzongató Santa Maria della Concezione templom . az első kegyhely ezeréves jubileumát ünnepelve egy vallási közösség visszaköltözhetett az apátság falai közé.

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

A sziklaSaint-Michel d'Aigulihe - kápolna a bazaltsziklán. alján lakóházak és boltok sorakoznak, itt állandó a látogatók nyüzsgése, míg fent a hegytetőn, az apátság területén meglehetős nyugalomban a szerzetesek élik mindennapjaikat. A faluGyönyörű képek egy elhagyott halászfaluról, ahol a természet átvette a hatalmat. kapuinál ér véget a „Paradicsom útja”, vagyis az a zarándokútvonal, amelyet a hívek Párizsból indulva tesznek meg.Ma évente 3,5 millióan látogatják ezt a csodás szigetet turisták és zarándokok egyaránt.

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!