Monowi – a falu, ahol egyetlen lakos él

Cimkék: , ,

Monowi egy Nebraska állambeli apró faluOjmjakon - a leghidegebb falu a világon. , melynek mára mindössze egyetlen lakója maradt,a 77 éves Elsie Eiler. Elsie egy mobilházban lakik, közel az általa működtetett Monowi tavernához, ez az egyetlen megmaradt üzlet a faluban. Az idős hölgy könyvtárat is fenntart egy kis házikóban, amibe 5000 könyvet zsúfolt be. A rengeteg könyvet a férje hagyta hátra maga után, aki imádott olvasni. Elise továbbá a falu polgármestere is. Monowi lakossága az 1930-as években érte el csúcsát, ekkor 130 ember élt a faluban. Akárcsak a többi kis közösségből, Monowiból is elvándoroltak a fiatalok nagyobb városokba, melyek több és jobb munkahelyet biztosítanak és mozgalmasabb életet. 2000-ben már csak két lakója maradt a falunak, Rudy és Elsie Eiler.

Férje 2004-ben bekövetkezett hal234 kilós óriáshalat fogott egy férfi. ála után Elsie maradt az utolsó Monowi lakos. Elsie élete elég szürreális. Mivel ő a polgármester, minden évben adóemelést rendel el saját magáNádszigetek a Titicaca-tavon. l, hogy működtetni tudja a négy utcai lámpát. Saját magát választja meg polgármesternek és saját magának ad likőr készítéshez engedélyt. Ő működteti az egyetlen megmaradt, használható állapotú üzletet, a Monowi tavernát. Vásárlói a közeli kisvárosokból érkeznek illetve a Monowi mellett elhaladó autóA Chatillon-i autótemető. pályán utazók térnek be hozzá.

Monowi

Monowi extrém példája az AmerikaHárom barát, két kutya és egy kanapé Amerika körül - egy szokatlan utazás képei. középső területein lezajló folyamatnak. A vidéki területek elnéptelenedése az elmúlt 50 év során Amerika történetének legnagyobb migrációja. Ez az elnéptelenedés a Központi-síkságon fekvő Nebraska, KansasHatalmas könyvespolcot formál a Kansas Városi Közkönyvtár . and Oklahoma államokat érinti a legjobban.

Monowi

Monowi

Monowi

Monowi


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!