Miért éppen Sri Lanka?

Vajon miért oly népszerű Sri LankaÚj óriáspókot fedeztek fel Sri Lankán. az egész világ és a legtöbb turista szemében? Nos, összegyűjtöttük a három legjobb érvet, amelyek bebizonyítják, miért is éri meg erre az utazásra spórolni.

Az Indiai-óceánMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. északi részén található szigetországban rengeteg érdekesség és egzotikum fedezhető fel. A könnycsepp alakú szigetElképesztő természet: a Luzon-sziget szigetének szigete. központi részét hegység borítja, amelyet különböző dombok és alföldek öveznek. Nem csak gyönyörű, de extravagáns hangulata általában mindenkit magával ragad. Szebbnél szebb szállodákat találhatunk, de mindenképpen előre és időben érdemes megtenni a foglalást.

Íme 3 jó érv, miért oly vonzó úticél ez az országA világ 5 legkisebb országa. :

  1. Trópusi örökzöld erdő "Szuperfák" Szingapúrban. k a barangolni vágyóknak

A trópusi örökzöld erdők mindenképpen az itt található egzotikumok közé sorolhatók, de fontos felkészülni az ezzel járó trópusi éghajlatra is. Továbbá egyedi kultúrnövényekkel találkozhatunk ezen a szigeten, mint például a rizsHatalmas szalmaállatok lepték el a földeket Japánban a rizs betakarítása után. , a kókuszpálma, vagy a kaucsuk.

  1. Ősi templomok és épületek a történelem kedvelőinek

Sajátos hangulatú és kinézetű templomokat láthatunk a kirándulások során, nem beszélve a valódi ősi építményekről. Rendkívül érdekes tanulmányozni a történeteiket, valamint a vallási háttért. Példának okáért a Srí Pada 2234 méter magas, amely a buddhizmusAjutthaja- Thaiföld csodálatos Világörökségi helyszíne. , az iszlám és a hinduizmus szent helye, amelyet többek között ezért neveznek BuddhaA leshani óriás Buddha-szobor. és Ádám lábnyomának. Ráadásul egy ősi monda szerint Sri Lanka volt a paradicsomból való kiűzés után Ádám és Éva lakóhelye. Persze nem árt tisztában lenni azzal, hogy az országban a buddhistaLarung Gar Buddhista Akadémia Tibetben. vallásnak rendkívüli hagyománya és tradíciója van, ezért megfelelő tisztelettel és ruházattal kell megközelíteni a vallásos emlékműveket és helyszíneket.

  1. Egzotikus konyha az ínyenceknek

A helyi konyha elég ízletes ugyanakkor sajátos a sokféle rizsnek, többféle fűszerkeveréknek, gyümölcsöknek, zöldségeknek, halaknak, és például a kókusztejnek köszönhetően. Nemzeti ételük a rizs és a curry. Körülbelül 60-80 fajta rizst termesztenek, így lehetőség tárulkozik a kóstolásra is. A curry szinte bármilyen húsból, halból és zöldségből készülhet, tehát mindenki megtalálhatja a saját kedvenceit.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!