Meleg vizű forrásokban fürdőznek a japán makákók a zord téli időben

A TokióSünikávéház nyílt Tokióban. ban élő Kunito ImaiTrinidad és Tobago repülő drágakövei, a színpompás kolibrik. minden évben felkeresi a Nagano prefektúrában található Jigokudani Majomparkot, ahol a látogatók természetes környezetükben figyelhetik meg a japánSünikávéház nyílt Tokióban. makákóFürdőző japán makákók. kat, vagy ahogy gyakran nevezik őket, a Top10 síterep, amin még biztosan sosem síelt. majmokat. Kunito Imai autodidakta módon tanult meg fotózni, és amikor csak teheti elhagyja a nyüzsgő nagyvárost, hogy a természetben lehessen és megörökítse Japán változatos növényAlnwick Poison Garden - a világ legmérgezőbb kertje. – és állatvilágát. A japán makákóA világ 10 legdrágább háziállata. kat különösen szereti fotózni, mivel mindegyikük saját személyiséggel rendelkezik és mindig nagyszerű fotóalanyoknak bizonyulnak.

Fürdőző makákók

Fürdőző makákók

Fürdőző makákók

A japán makákó a legészakabbra élő majomfaj. Jól tűri a hideget, olyan területeken is megél, ahol télen a hőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. mérséklet -15 °Calá süllyed. A földön és fákon egyaránt ügyesen mozog, a majmokMeggyászolták a robotmajom halálát a langurok. többségétől eltérően kedveli a vizet és szeret fürödni. Télen gyakran felkeresik a meleg vizű forrásokat, hogy azokban fürdőzzenek és melegedjenek, ami után szívesen játszanak a hóban, sőt olykor még hógolyócsatákat is vívnak egymással. A hómajmok elsősorban növényi eredetű táplálékokat fogyasztanak, de kisebb állatokat is elkapnak.

Fürdőző makákók

Fürdőző makákók

Fürdőző makákók

Fürdőző makákók

A japán makákók 15–200 fős csoportokban élnek, melyek fő összetartó ereje a nőstények kapcsolatrendszere. A nőstények életük végéig a szülőcsoportjukban maradnak, a hímek viszont elköltöznek. A japán makákók meglehetősen szaporák, mivel az anyák az idősebb kölykök gondozását meg tudják osztani a rokonokkal. A csoportok szociális szerkezete rendkívül összetett, valóságos majomtársadalom. A nőstények 5 éves korukban válnak ivaréretté, és körülbelül 173 nap vemhesség után általában egy kölyköt hoznak a világra.

Fürdőző makákók

Fürdőző makákók

Fürdőző makákók

Fürdőző makákók

Fürdőző makákók

Fürdőző makákók

A fürdőző japán makákókat előszeretettel keresik fel a fotósok és természetfilmesek:

furdozo-makakokFotó: Wikipedia/Yosemite

VIDEÓ:

Kunito Imai csodálatos természetfotóit a Facebook-oldalán lehet megnézni: It’s only natural/Kunito Imai


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!