Megvan a SpaceX első ügyfele a Hold körüli utazásra

A SpaceXLátványos felvétel egy Föld felé zuhanó űrtörmelékről. amerikai űripari vállalkozás szerződést írt alá első magán ügyfelével egy HoldKözel 70 éve nem látott szuperholdban gyönyörködhetünk november 14-én. körüli utazásról – jelentette be rövid Twitter-üzenetben a cég. Az első Hold körüli turistaútra azonban még éveket kell várni, mert a szállítójármű, a Big Falcon Rocket (BRF) nevű szuperrakétát még fejlesztik. A minden korábbi rakétánál nagyobb teljesítményű BFR a tervek szerint egyesíti magában a rakétát és az űrhajót, így fennakadások nélkül teljesíteni tudja majd az űrbeli kirándulást utasával.

A társaság nem közölte, hogy ki az első, aki befizetett a Hold-körüli utazásra, Elon MuskAz emberi agy és a számítógép közötti "ideghálózatot" fejleszt Elon Musk cége. cégfőnök azonban rákérdezésre egy zászlóval jelezte az üzenőportálon, hogy egy japánHajmeresztő biztonsági gyakorlaton kell részt venniük a japán szuperexpressz karbantartóinak. utasról lehet szó. Sokan ebből sietve kikövetkeztették, hogy az első utas Enomoto Daiszuke 47 éves japán üzletember lehet, aki már közölte, hogy az első ázsiai űrturista akar lenni, és e célból már kiképzésen is részt vett a MoszkvaMoszkva metróállomásai. melletti Csillagvárosban.

Forrás: Wikimedia Commons/Gregory H. Revera 
Forrás: SpaceX

A SpaceX 2017 elején bejelentette, hogy 2018-ban két utast visz Hold-körüli utazásra Falcon HeavyFellőtték a SpaceX új óriás rakétáját, amely magával vitte a Tesla elektromos autóját. rakétájával, erre a turistaútra azonban nem került sor. Mindeddig összesen 24 ember járt a Holdnál, és az utolsó, 1972-es NASAFurcsa mélyedést fedeztek fel a Marson, mely a csillagászokat is meglepte. -misszió, az ApolloÉrdekes tények a holdraszállásról. -17 óta senki sem utazott oda – mutatott rá a közlemény.

Cikkajánló: Utazás a Hold körül – lenyűgözően részletes videót készített a NASA


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!