Megújuló energiával védik a világ egyik legfontosabb ökológiai kincsét őrző Galápagos-szigeteket

Több millió liternyi dízelolajimportot sikerült kiváltani megújuló energiák használatával a világ legtörékenyebb és egyik legfontosabb ökológiai kincsét őrző Galápagos5+1 érdekesség a páratlan szépségű Galápagos-szigetekről. -szigetekDubai mesterséges szigetei. en 2007 óta, ami csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását és számos súlyosan veszélyeztetett faj megőrzését segítette elő. Nyolc sikeres év után a projekt működtetői jelentősen meg akarják növelni a megújuló energiatermelést.

galapagos-6

A világ 11 vezető áramtermelő vállalata hozta létre, működteti és finanszírozza a Globális Fenntartható Villamosenergia-ipari Partnerség (GSEP) nevű nonprofit társaságot. A 10 millió dolláros programban három 51 méter magas szélturbinát és két napenergiablokkot működtetnek. Ezek adják az elektromos áram 30 százalékát San Cristóbal szigetEgy héten át napi 40 tonna szemetet szedtek össze egy indonéz sziget lakói. én, a Galápagos-szigetekTöbb ezer cápát fogtak ki a Galápagos-szigetek védett vizeiből. kiterjedésében és lakosságában is második legnagyobb szigetMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. én azóta, hogy 2007 októberében megkezdték működésüket. A GSEP által közzétett jelentés szerint ezen idő alatt 8,7 millió liter dízelfűtőanyagot sikerült kiváltani és 21 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást megelőzni.

galapagos-szigetek-2

A program környezetvédelmi sikerei közé sorolják a páratlan madárvilág megőrzését, köztük a galapágosi albatroszt, amely csak itt költ, és amelyet a súlyosan veszélyeztetett fajokCsaknem 23 ezerre nőtt a kihalás fenyegette állat- és növényfajok száma. között tartanak számon. A jelentés szerint az elmúlt nyolc évben a szélturbinák egyetlen viharmadarat sem sebesítettek meg és eredményes a tojásaikat elpusztító rágcsálók és kisebb ragadozók elleni harc is: 2012 és 2014 között a fiókák kikelésének aránya 85-ról 96 százalékra nőtt. A projekt működtetői azt tervezik, hogy új megújulóenergia-beruházásokkal 70 százalékra növelik ezen energiák részesedését a fogyasztásban – adta hírül a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportál.

galapagos-8

A Galápagos egy 19 szigetből álló szigetcsoportMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. a Csendes-óceánban, EcuadorA Galápagos-szigetek különleges élővilága. partjaitól ezer kilométerre nyugatra, számtalan egzotikus, egyedülálló növény- és állatfaj otthona. Bár a szigetek többsége lakatlan és fejlesztési tilalom alatt áll, néhányon élnek emberek, lakóik száma egyre növekszik, mostanra 30 ezerre nőtt a 2010-ben feljegyzett 25 ezerről. A virágzó turizmusDubai mesterséges szigetei. következtében évi 200 ezer látogatót fogadnak. San Cristóbal szigetén évtizedek óta dízelolaj működtette áramfejlesztők biztosították az elektromos energiát. A változás 2001 januárjában kezdődött, amikor a Jessica tartályhajó korallzátonynak ütközött, és 570 ezer liter dízelolaj ömlött a tengerbe, veszélyeztetve a világörökségi védelem alatt álló növényzetet, madárÚtra kelt Afrikába az egyetlen jeladós magyar fekete gólya, itt követhető. - és tengeri világot.

galapagos-7

galapagos-szigetek-3


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!