Megkezdte az Atlanti-óceán átszelését a napelemes repülő

Megkezdte idei leghosszabbNem okozott gondot a meteorológusnak az 58 betűből álló walesi városka kiejtése. távja, az Atlanti-óceánÁtússza az Atlanti-óceánt egy angol extrémsportoló. átszelésének teljesítését a Solar ImpulseKészen áll világ körüli útjának folytatására a napelemes repülőgép. 2 napelemes repülőMegkerülte a Földet a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép. gép, amely hétfőn indult útnak New Yorkból. Bertrand Piccard pilóta nagyjából 90 óra alatt akar átérni a spanyolországi Sevillába. A kísérleti napelemes gép eredetileg vasárnap indult volna útnak New Yorkból, ám a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt végül el kellett halasztani a felszállást. Piccard csupán rövid pihenőket iktathat be a 90 órás útba. “Ez lesz a leghosszabb táv, amelyet idén meg kell tennünk” – idézte a BBC News a Solar Impulse stábját.

A napelemes repülőgépLefilmezték, ahogy villám csapott egy felszállásra várakozó utasszállító repülőbe. a pennsylvaniai Leigh Valle nemzetközi repülőMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. térről indulva, csaknem öAz ezer-sziget tava. rás éjszakai út után – elrepülve a kivilágított Szabadság-szobor felett – érkezett meg június 11-én a New YorkPark a New York-i magasvasút helyén. -i John F. KennedyA Kennedy család a zárt ajtók mögött. nemzetközi repülőtérre, világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. körüli utazásUtazás a New York-i metrón a 70-es és 80-as években. ának 14. állomására.

VIDEÓ:

A Föld körüli út 2015 márciusában kezdődött Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab EmírségekMasdar - hatalmas ökováros épül az Egyesült Arab Emirátusokban. városPark a New York-i magasvasút helyén. ában, a napelemes repülő leszállt többek között Ománban, Mianmarban, Kínában és Japánban. A két svájci pilóta, a pszichiáterként dolgozó Piccard és Andre Borschberg üzletember egymást váltva teljesíti a 35 ezer kilométeres távot.

A 2,3 tonnás, együléses repülőgépet 17 ezer napelemEgy teljesen átlátszó napelem, ami megreformálhatja a jövő ablakait. működteti, szárnyai szélesebbek, mint egy Boeing 747. A napElkerüli a Földet a májusi napkitörés. közben felvett és eltárolt energiával éjszaka is képes repülni. A projekt 2002-ben indult, hogy felhívja a világ figyelmét a megújuló energiák fontosságára és az innováció erejére.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!