Megjelent az első tojás a bekamerázott gemenci feketególya-fészekben

Megjelent az első tojás a gemenci feketególya-pár bekamerázott fészkében. A korábbi pár, Sára és a legidősebb ismert fekete gólyaHazatért Tóbiás - megérkezett az első fekete gólya a gemenci erdőbe. , TóbiásHazatért Tóbiás - megérkezett az első fekete gólya a gemenci erdőbe. általában 4 tojást rakott, de csak a kamerák beüzemelése előtti évben, 2012-ben repült ki 4 fiókaKirepült az első feketególya-fióka a bekamerázott fészekből. a fészekből. A 2012 és 2018 közötti 7 évben összesen 17 fiatal madárRitka madárvendég költözött a hortobágyi Halastóba. hagyta el a fészket július végén, augusztus elején – idézi fel a GemencKirepült az első feketególya-fióka a bekamerázott fészekből. Zrt.

A párt továbbra is várják az erdészek, ornitológusok, a nemzeti parkFantasztikus timelapse videó Kanada varázslatos nemzeti parkjairól. munkatársai és a több ezres rajongótábor. Mivel A Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. biás nem visel GPS-jeladót, csak fióka kora óta gyűrűt, így jelenleg nem tudják, merre járhat.

A szakemberek az adatokat, amelyeket Tóbiás és Sára megfigyelésekor regisztráltak, most összehasonlíthatják az új gólyapár szokásaival. A hasonlóságok és a különbözőségek feltárása olyan kutatási eredményeket szolgáltathat, amelyek lehetőséget adnak ezen fokozottan védettFöldkábellel váltják ki a légvezetékeket a Kiskunságban a túzokok védelmében. madarak rejtett életmódjának jobb megismerésére, így segítve a faj fennmaradását, az állomány gyarapodását.

Március 28-án jelent meg az első tojás az új pár fészkében

Az immár hatodik éve működő tudományos kutatás a Gemenc Zrt. finanszírozásával a Duna-DrávaÚjraéledt az Ó-Dráva holtág - éveken át zajló beruházást valósítottak meg a különleges élővilág megőrzéséért. Nemzeti ParkZhangjiajie Nemzeti Erdő Park - az UNESCO Világörökség része. , valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével jött létre.

Tóbiás a legidősebb ismert fekete gólyaElpusztult Báró, az ország legismertebb gólyája.

Magyarországon mintegy 380-420 pár fekete gólya fészkel, közülük körülbelül 40 pár a Gemencben. Az ottani populáció a világ legnagyobb sűrűségű feketególya-állománya. A védett fajNövekedett a fokozottan védett túzok magyarországi állománya. egyedei fészküket a háborítatlan, természetes vagy természetszerű erdőA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. részekbe építik idősebb, nagytermetű fákra, amelyeknek a törzse megfelelő magasságban elágazik, vagy amelyeken vastag, közel vízszintes, villásan elágazó oldalág található.

Sára és Tóbiás általában 4 tojást rakott

A rögzítővel is ellátott kamera lehetővé teszi, hogy a különlegesAz elevenszülő gyík az év hüllője 2018-ban. és érdekes jeleneteket a kamerát nem folyamatosan nézők is láthassák a Gemenc Zrt. honlapján.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!