Marsbéli tájon készülnek a vörös bolygó meghódítására Spanyolországban

Az első, emberi részvétellel zajló MarsJéggel teli krátert örökített meg a Marson az ExoMars űrszondája. -expedíciót készíti elő egy dél-spanyolországi, használaton kívüli vasbánya területén, igazi marsbéli tájon egy európai tudományos szervezetek kutatóiból álló csoport. A szakemberek szerint a Huelva melletti Rio TintoRio Tinto - vörös folyó Spanyolországban. maga a földi Mars, annyira hasonlít a vörös bolygóEz lehet a Naprendszer tizedik bolygója. ra. A szimulációMars-szimuláció kezdődött Omán kietlen sivatagában. s gyakorlaton az asztronautákA Holdra és a Marsra vezető missziókat készíti elő a Nemzetközi Űrállomás új legénysége. a több mint 30 kilogrammos űrruhában gyakorolják azokat a tevékenységeket, amelyeket a Mars felszínére lépve kellene végrehajtaniuk: tesztelik a kutatómunkához kifejlesztett eszközöket és azt a lakómodult, amely lehetővé tenné a hosszabb tartózkodást is az égitesten.

Mars szimuláció

“Meg kell bizonyosodni arról, hogy az űrhajósok képesek végrehajtani minden szükséges műveletet, akár olyan egyszerűt is, mint amikor felvesznek valamit a talajról ebben az igen nehéz ruhában” – mondta Joshua Nelson kutató.
A kísérletben kipróbálják a YEMO nevű felderítőrobotot is, amelyet úgy terveztek, hogy az űrhajós gesztusaival irányíthassa. A kisebb kutya300 kilométert gyalogolt egy kutya, hogy újra szeretett gazdájával lehessen. méretű robotRobot Étterem nyílt Kínában. alkalmas mintavételre, felvételek készítésére, valamint olyan meredek hegyoldalakon is képes haladni, amely az űrhajósoknak veszélyes lenne.

A három évvel ezelőtt indult Moonwalk-program keretében versenyt is hirdettek iskolásoknak, hogy találják ki, mit mondjon az első ember, aki a Marsra lép. A nyertes mondat ez lett: “Ma a Mars, holnap a csillagok”.

Mars szimuláció

“Meg vagyunk győződve arról, hogy ez az expedíció képes lesz megtalálni az élet nyomait a Marson, amennyiben van ilyen” – mondta Víctor Parro, az amerikai űrkutatási hivatallal (NASANagyon fiatal csillagokat fedeztek fel. ) együttműködő spanyol asztrobiológiai központ kampánykoordinátora. A szakemberek szerint a technológiát a Mars előtt a Holdon is kell kipróbálni, fontos lenne ott is eltölteniük huzamosabb időt az űrhajósoknak. Ez a 2020-as években történhet meg, ezt egy évtizeddel később követheti a Mars-expedíció – nyilatkozta Peter Weiss, a Moonwalk-program technikai koordinátora a spanyol sajtónak.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!