Maldív-szigetek – az Indiai-óceán csodás szigetvilága

Cimkék: , , , , , ,

A Maldív-szigetek5 különleges hotel szerte a világon. az Indiai-óceánon található, 19 szigetcsoportLofoten-szigetcsoport - Norvégia gyöngyszeme. ból álló lánc, délnyugatra IndiáElképesztő természet: a Luzon-sziget szigetének szigete. l és Srí Lankától. Észak-déli irányban kb. 800 km hosszan nyúlik el kicsivel az Egyenlítőn túlra. A szigetJakusima - gyönyörű erdő a japán szigeten. ek ritkán emelkednek 2,5 méternél magasabbra a tengerA világ legszebb tengerpartjai. ből és egyikük területe sem nagyobb 13 km²-nél. A szigetekNan Madol romvárosának rejtélye. összterülete mintegy 300 km². Egy-egy szigeten 200-300 ember lakik, a szigetek önellátóak, így csak a főbb élelmiszereket, a rizst és a teát importálják Indiából. Az alacsony tengerszint feletti magasság miatt a szigetek létét a globális felmelegedésEzekben az országokban a legkockázatosabb élni. miatti tengerszint-emelkedés fenyegeti.

Maldív-szigetek

A MaldívKilép a brit Nemzetközösségből a Maldív-szigetek. Köztársaság 26 atollja összesen 1192 szigetZanzibár elbűvölő szigetvilága. re és 20 kerületre van osztva. Atollvezetők irányítanak, akiket az elnök választ. Male fővárosMalé - a Maldív-szigetek fővárosa. a kormány irányítása alatt áll. A lakosság indiai, valamint szingaléz és maláj származású. Az országOrszágok, melyek hamarosan eltűnhetnek. nyelve a szingalézzel (Srí Lanka hivatalos nyelve) rokon maldív nyelv, az írásuk arabAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. eredetű. A lakosság az Afrikából ideszármazott feketék, az Ázsiából bevándorló arabok, és a Madagaszkárról ideérkezett malgasok keveredéséből jött létre. A Maldív-szigetek az egyik legismertebb trópusi paradicsom a világon, több száz fehér homokos szigettel, ahol a hőmérséklet többnyire csak éjszaka csökken 25 °C alá. Autók és utcák csak két helyen, a fővárosban illetve Fuvamullah-szigeten találhatók. Bal oldali közlekedésKülönleges, vízen áthaladó közúti és vasúti útvonalak. van, amit a britektől örököltek, két nemzetköziFura repülőterek 3 - Kansai Nemzetközi Repülőtér . reptérrel rendelkeznek: a Malé International Airport a Hulhulé-szigeten és a Gan International Airport a Gan-szigeten. A legfőbb közlekedési eszköz a hajó.

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

A mezőgazdaság főbb terményei a köles, a manióka, a rizs, a banán, az ananász, a narancs és az édesburgonya. A fő kulturnövény a kókuszpálma, évi 13-15 ezer tonna kókuszdiót termelnek, melyet élelmiszerként hasznosítanak és exportálnak is. A hal13 lenyűgöző fotó az óceán mélyéről. ászat – különösen a tonhal, a tőkehal és a bonító – a gazdaság rendkívül fontos ága. Az egykori agrárország gazdaságának kiemelkedő ágazata ma már az idegenforgalom. Az egyenletesen meleg klíma, a tiszta levegő és víz12 kristálytiszta vizű hely. , és a jó fürdőzési lehetőségek rengeteg turistát vonzanak. A GDP 60%-a az idegenforgalomból származik.

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

maldives-4

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

maldives

Maldív-szigetek

maldives-2

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldives coral and fish

maldives-3


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!