Magyar gyűjtőé a világ egyik legkisebb könyve

Tari József nyomdász egészen különlegesIlyen fekete lyukakat még nem sikerült megfigyelni. gyűjteményt tudhat a magáénak. 1972-ben kezdett el könyveket gyűjteni, ma gyűjteménye több, mint 4000 kötetet számlál. Mégis elférne néhány nagyobb fajta utazóbőröndben. Mi a titok? A legnagyobb könyvNyolc könyv, amit a világ egyik legnépszerűbb tudósa szerint mindenkinek el kell olvasnia. is csupán 76 milliméteres.

A miniatűrA világ legkisebb postai szolgáltatása. könyvek kezdetben főleg kisméretű imádságos könyvek voltak, amit az emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. bárhová magukkal vihettek. Kialakulásuk másik oka az volt, hogy a nyomdászok versenyre keltek egymással azért, hogy ki tud kisebb méretű nyomtatott könyvet készíteni. A mindenkori politika gyakorta népszerűsítő kiadványként adott ki könyvecskéket. Napjainkban esetenként reklám célokat is szolgálnak. A mai minikönyvkészítőket azt is szem előtt tarják, hogy e könyvek nagyon szép különleges ajándék szerepét is betölthetik.

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Szűkebben definiálva miniatűr könyveknek, illetve minikönyveknek azokat a kisméretű könyveket nevezzük, amelyeknek mérete 30 és 76 milliméter között van. Kötésük a nagyméretű könyvekéhez hasonló, szövegük olvasható. Tematikailag igen változatosak lehetnek.

Tágabb értelemben a minikönyvek három kategóriába sorolhatók:

  • törpekönyvek azok, amelyeknek mérete 76 és 100 milliméter között van,
  • minikönyvek a 30 és 76 milliméter közötti méretűek,
  • mikrokönyvek vagy babaházi könyvek a 30 milliméternél kisebbek.

Tari József minikönyvei
Kötésük általában megegyezik a hagyományos könyvekével. Így lehetnek gazdagon aranyozottak, élmetszésük készülhet aranyA hitleri birodalom végnapjaiban elásott rejtélyes aranyérmékre bukkantak. vagy színes nyomással. A minikönyvek között különleges kötésűek is vannak szép számmal, így például fémkötésűek, akár nemesfémből is. Csupán a könyv boríA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. ján is megjelenhet rézdomborítás, tűzzománc, porcelánlap, fafaragás és olyanok is vannak, amelyek táblájára gyöngyöket erősítettek. A legtöbb minikönyv Magyarországon 1970 és 1990 között jelent meg.

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József gyűjteménye:

Tari József gyűjteményében a könyvek nagy része magyar nyelvű, de találhatunk kanadai, mexikói,ausztrál, indonéz vagy éppen japánJapán kutatók olyan mesterséges intelligenciát fejlesztenek, amely idővel megértheti az emberi érzelmeket. minikönyvet is. Európa szinte minden országból álldogál egy-egy minikönyv Tari József polcán. A gyűjtemény egyik legkiemelkedőbb darabja a világ ma is egyik legkisebbEh'haeusl - világ legkisebb szállodája. könyve, melynek mérete 2.9 x 3.2 milliméter! Körülbelül 15-féle miniatűr újság színesíti a kollekciót, köztük a világ legkisebb újságjával, amely 19 x 26 milliméter nagyságú és természetesen magyar kiadvány. A legrégebbi könyvek kora meghaladja a száz évet. Saját kiadású könyvek is gazdagítják a gyűjteményt, szám szerint 5 darab.

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Forrás:http://jozsef-tari.webs.com/


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!