Magyar gyűjtőé a világ egyik legkisebb könyve

Tari József nyomdász egészen különlegesIlyen fekete lyukakat még nem sikerült megfigyelni. gyűjteményt tudhat a magáénak. 1972-ben kezdett el könyveket gyűjteni, ma gyűjteménye több, mint 4000 kötetet számlál. Mégis elférne néhány nagyobb fajta utazóbőröndben. Mi a titok? A legnagyobb könyvNyolc könyv, amit a világ egyik legnépszerűbb tudósa szerint mindenkinek el kell olvasnia. is csupán 76 milliméteres.

A miniatűrA világ legkisebb postai szolgáltatása. könyvek kezdetben főleg kisméretű imádságos könyvek voltak, amit az emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. bárhová magukkal vihettek. Kialakulásuk másik oka az volt, hogy a nyomdászok versenyre keltek egymással azért, hogy ki tud kisebb méretű nyomtatott könyvet készíteni. A mindenkori politika gyakorta népszerűsítő kiadványként adott ki könyvecskéket. Napjainkban esetenként reklám célokat is szolgálnak. A mai minikönyvkészítőket azt is szem előtt tarják, hogy e könyvek nagyon szép különleges ajándék szerepét is betölthetik.

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Szűkebben definiálva miniatűr könyveknek, illetve minikönyveknek azokat a kisméretű könyveket nevezzük, amelyeknek mérete 30 és 76 milliméter között van. Kötésük a nagyméretű könyvekéhez hasonló, szövegük olvasható. Tematikailag igen változatosak lehetnek.

Tágabb értelemben a minikönyvek három kategóriába sorolhatók:

  • törpekönyvek azok, amelyeknek mérete 76 és 100 milliméter között van,
  • minikönyvek a 30 és 76 milliméter közötti méretűek,
  • mikrokönyvek vagy babaházi könyvek a 30 milliméternél kisebbek.

Tari József minikönyvei
Kötésük általában megegyezik a hagyományos könyvekével. Így lehetnek gazdagon aranyozottak, élmetszésük készülhet aranyA hitleri birodalom végnapjaiban elásott rejtélyes aranyérmékre bukkantak. vagy színes nyomással. A minikönyvek között különleges kötésűek is vannak szép számmal, így például fémkötésűek, akár nemesfémből is. Csupán a könyv boríA világ legtisztább tavai. ján is megjelenhet rézdomborítás, tűzzománc, porcelánlap, fafaragás és olyanok is vannak, amelyek táblájára gyöngyöket erősítettek. A legtöbb minikönyv Magyarországon 1970 és 1990 között jelent meg.

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József gyűjteménye:

Tari József gyűjteményében a könyvek nagy része magyar nyelvű, de találhatunk kanadai, mexikói,ausztrál, indonéz vagy éppen japánApró otthonok - bepillantás egy eldugott japán szálloda lakóink életébe. minikönyvet is. Európa szinte minden országból álldogál egy-egy minikönyv Tari József polcán. A gyűjtemény egyik legkiemelkedőbb darabja a világ ma is egyik legkisebbElőször találkozott egymással a világ legmagasabb és legalacsonyabb embere. könyve, melynek mérete 2.9 x 3.2 milliméter! Körülbelül 15-féle miniatűr újság színesíti a kollekciót, köztük a világ legkisebb újságjával, amely 19 x 26 milliméter nagyságú és természetesen magyar kiadvány. A legrégebbi könyvek kora meghaladja a száz évet. Saját kiadású könyvek is gazdagítják a gyűjteményt, szám szerint 5 darab.

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Tari József minikönyvei

Forrás:http://jozsef-tari.webs.com/


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!