Ma van a Föld órája, egy órára lekapcsolják a fényeket

Ma a világ számos pontján kapcsolják le számos középület és városMumbai legkülönlegesebb látnivalói. díszkivilágítását a Föld órája globális környezetvédelmi akció keretében. A magyarországi programok központi helyszíne idén a budapesti Müpa lesz.

3

A Sydneyből indult Föld órája akciót tizedik alkalommal szervezik meg. Tavaly 172 ország 7000-nél is több települése csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek következtében mintegy 10 ezer épület sötétült el egy órára. A Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár által is támogatott globális programMegnyílt a tihanyi Levendula Fesztivál. keretében helyi idő szerint 20.30 és 21.30 között borulnak sötétségbe olyan középületek, mint például a sydneyi operaház, a párizsi Eiffel-torony vagy a New YorkA New York-i Szabadságszobor építése. -i Empire State BuildingHíres építkezések a múlt századokból. .

4

A Sydney-i operaház és környéke egy átlagos estén és a Föld óráján

A Természetvédelmi Világalap (WWFVeszélyben van Európa legnagyobb temészetvédelmi területe. ) magyarországi szervezete március 19-én, szombaton délután jótékonysági filmvetítéssel kezdi a programokat a Lurdy Moziba, ahol a Norm, az északi című animációs filmet vetítik. A Müpában rendezett tudományos börzén bemutatkozik számos magyar fenntartható fejlesztés, valamint itt zárul egy díjátadó keretében a WWF Zöld Generáció programja is, amelyben 14-16 éves fiatalok egy éven át dolgoztak a biodiverzitás megőrzését és az intelligens városok működését érintő problémákon.

A Climate KIC Klímainnovációs közössége A Víz útja címmel szervez interaktív műhelyfoglalkozást az előadóAhol nincsenek adók - A Brunei Szultanátus Borneó szigetén. teremben, és megjelenik a helyszínen a WWF öt országot érintő, a DunaLenyűgöző képsorok a Dunáról és Budapestről!. -menti vizes élőhelyek élővilágát bemutató Élő Duna Turné elnevezésű interaktív társasjátéka is. A Föld órája központi eseményére látogatók megtekinthetik az országos természetfotó-pályázatÍgy fog kinézni a megújult Városliget 2019-re [videó]. magyar nemzeti parkokat ábrázoló legszebb fotóit, a LUMÚ-teraszon pedig a FŐKERT Nonprofit Zrt. rakja ki több száz árvácskából a Föld órája 60+ logóját. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad koncertet Kocsis Zoltán vezényletével és Ingrid Fliter zongoraművész közreműködésével.

6

BudapestÍgy nézett ki Budapest bombázása egy amerikai repülőgép fedélzetéről.  a 2010-es Föld órája alatt

Budapest díszkivilágítását 20.30-kor kapcsolják le, ekkor a koncert szólistája meglepetés ráadás számát sötétben, zongoravilágítással fog játszani. Vasárnap a Müpa Cifra PalotaAhol nincsenek adók - A Brunei Szultanátus Borneó szigetén. családi programsorozata is az éghajlatváltozással foglalkozik majd.

A Föld órája kezdeményezéshez idén Magyarországról Alsóörs, Bejcgyertyános, Bonyhád, Borsodnádasd, Gyöngyös, Győr, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Kompolt, Magyarkanizsa, MohácsRekordszámú maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson. , Nagykovácsi, Nógrádsipek, Öskü, Sándorfalva, Siklós, Szentgotthárd, Újkígyós, Vértesboglár, Vértesszőlős jelezte csatlakozását.

5

Hong KongKowloon Walled City - a Bűnös város. a 2012-es Föld órája alatt

A világ legnagyobb környezetvédelmi akciójához kapcsolódva világszert számos program kapcsolódik, Kazahsztánban és Ugandában például több mint 17 millió fát ültettek el, Nepálban és más fejlődő országokban pedig környezetbarát technológiák alkalmazására tértek át.

(MTI)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!