Lofoten-szigetcsoport – Norvégia gyöngyszeme

Cimkék: , , , , , ,

A LofotenGyönyörű légifelvétel a norvég Lofoten-szigetcsoportról. -szigetcsoportMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. NorvégiaVarázslatos fotók - kajakozás a gyönyörű norvég fjordokon.  északi részén, Nordland megyében található. A Lofoten név eredetileg Lofotr volt: a lo jelentése „hiúz”, fotr pedig lábat jelent – a „hiúzláb” nevet a szigetekZanzibár elbűvölő szigetvilága. látképük miatt kaphatták. Lofotr eredetileg csak Vestvågøy szigetMagányos ház a izlandi Elliðaey-szigeten. ének a neve volt, de aztán az egész szigetláncot is ezen a néven kezdték el emlegetni. Lofoten a 67. és a 68. északi szélességi fokok közt helyezkednek el. A szigetcsoport természeti szépségeiről, változatos élővilágáról híres, hagyományos iparága a halászatMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. Lofoten teljes szárazföldi területe 1227 km², lakossága 24 500 fő.

lofoten-3

A szigetek látképére a hegycsúcsok, sziklákElképesztő tengeri sziklák. , védett öblök jellemzők. Legmagasabb hegye az 1161 méter magas Higravstinden Austvågøyön. A tengerKülönös élőlények a tengerek mélyéről. Lofotennél bővelkedik az életben. Itt van a világ legnagyobb mélytengeri korallA 10 legszebb korallsziget a világon. ágya, a 40 kilométer hosszan elnyúló Røst. A szigetcsoporton sok tengeri sas és kormorán, illetve egyéb tengeri madarak2 millió költöző madarat öltek meg az orvvadászok Cipruson. milliói élnek. Sok  vidraÍgy védelmezi kicsinyét a gondoskodó tengeri vidra (videó).  és  rénszarvas is él a szigeteken. A télJégkásává fagyott az óceán a szokatlan hidegben. Lofotenen a sarkkörön túli fekvéséhez képest nagyon enyhe és ennél nagyobb pozitív hőmérsékleti anomália a szélességi fokhoz képest nincs is a Földön. A szigetcsoport az UNESCOZanzibár elbűvölő szigetvilága. VilágörökségZanzibár elbűvölő szigetvilága.  részét képzi.

lofoten-2

lofoten

Lofoten szigetcsoport, Norvégia

Lofoten szigetcsoport, Norvégia

Lofoten szigetcsoport, Norvégia

Lofoten szigetcsoport, Norvégia

Lofoten szigetcsoport, Norvégia

Lofoten szigetcsoport, Norvégia

Lofoten szigetcsoport, Norvégia

Lofoten szigetcsoport, Norvégia

Lofoten szigetcsoport, Norvégia

Forrás:wikipedia.hu

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!