Lezárják a turisták elől a festői szépségű Szimilan-szigeteket

Öt hónapra lezárják a turisták elől az Andamán-tengerben fekvő festői szépségű Szimilan-szigetekAz Azori-szigetek egzotikus világa. et a thaiföldi hatóságok, hogy megújulhassanak a turizmusFele annyi turista sem utazik Egyiptomba, mint tavaly. által kizsigerelt természeti erőforrásaik. A döntést a nemzeti parkokCsillagsétákat rendeznek a magyarországi nemzeti parkok. hivatalának vezérigazgatója, Thanja Netithammakun jelentette be. A látogatási tilalom május 15-étől október 15-éig tart.

Szimilan-szigetek

Szimilan-szigetek

A szigetek egyike, a Tacsaj, amelyen különösen nagy pusztítást végzett a tömegturizmus, meghatározatlan ideig marad zárva, hogy lehetőséget nyújtsanak élővilága regenerálódására. A paradicsomi szigetRéunion, a francia Hawaii. egyszerre legfeljebb hetven turistát viselne el, ezzel szemben naponta majdnem ezren keresték fel – mondta el a vezérigazgató. A kis szigetTenerife - az örök tavasz szigete. a Similan Nemzeti ParkLelőtték a Yellowstone Nemzeti Park leghíresebb farkasát. részét képezi, de az elmúlt években olyannyira ellepték a turisták, hogy környezetvédelmi katasztrófaA Redwood Nemzeti Park óriásai. fenyegeti.

Szimilan-szigetek

A hatóságok három hónappal korábban figyelmeztették az utazásszervezőket a látogatási tilalomra, ennek ellenére 14 irodaA Google új budapesti irodája, amelyet a város híres fürdői ihlettek. még mindig árusítja a Tacsajt is magába foglaló csomagot – panaszolta az illetékes. Az előírásokat megszegő utazási irodákat pénzbírsággal sújtják, és akár a működési engedélyüktől is megfoszthatják őket. Thanja Netithammakun kérte a turistákat is, hogy ne hagyják félrevezetni magukat megtévesztő ajánlatokkal.

Szimilan-szigetek

VIDEÓ:

BúvárkodásSiminal-szigetek - világhírű thaiföldi búvárparadicsom. a Szimilan-szigeteknél:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!