Lessen be Ön is a cápák közé egy látványos 360 fokos videón keresztül

Egy hét, ami csak róluk szól – a tengerek legfélelmetesebb ragadozóiról! A NatGeo Wild idén is megrendezi a CápákMegdöbbentő videó - hetven tigriscápa falt fel egy bálnát. hete programsorozatot, amelyben minden kiderül a cápákról, többek között az is, hogy van-e okunk rettegni tőlük.

A cápák a FöldA dél-atlanti anomália ellenére nem várható a Föld mágneses pólusváltása. legidősebb állatai közé tartoznak: valóságos élő kövületek, melyek már akkor öregnek számítottak, amikor a dinoszauruszok megjelentek. Hosszú fejlődés áll mögöttük, és az évmilliók során az egyes fajok rendkívül különböző utat jártak be. Vannak közöttük rettegett, valóban veszélyesA Föld tíz leghalálosabb állata. ragadozók5 hely, 5 félelmetes ragadozó, 5 lenyűgöző fotó. , de olyanok is, melyek planktonokkal táplálkoznak. Augusztus 21-26. között mindannyian bemutatkoznak a nézőknek, a Cápák hete programsorozatban ugyanis számos cápás természetfilmmel készül a NatGeo Wild.

Tudta Ön?

  • A röviduszonyú makócápát a leggyorsabb cápafajként tartják számon a biológusok: rövid távon akár 80 kilométeres óránkénti sebességgel is képes hasítani a vizet
  • A grönlandi cápaÚszás a nagy fehér cápával. a leghosszabb ideig élő gerinces faj a világon, egyedei szerencsés esetben a 400 éves kort is megélhetik. Serdülőkoruk ehhez mérten szintén maratoni hosszúságú, az ivarérettséget 150 éves koruk környékén érik el.

  • A 465 cápafajnak több mint az egynegyede fenyegetett, 48 faj sebezhető és 15 faj veszélyeztetettA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. . Ez azt jelenti, hogy a túlhalászás, valamint az élőhely- és a táplálkozási lehetőségek csökkenése miatt az egyes fajok fennmaradása veszélybe került.
  •  A cápauszonyleves a drága és elegáns éttermek egyik keresett fogása. A természetvédők becslése szerint évente körülbelül 73 millió cápát fognak ki és ölnek meg az uszonyuk miatt a világon.

  • A dajkacápák éjszaka aktívak, és a meleg, sekély vizeket szeretik, ahol a tengerfenéken kutatnak táplálék után. Nappal a fenéken pihennek egymás hegyén-hátán, hatalmas, 30-40 egyedből álló „cápadombokat” alkotva.

Lessen be Ön is a cápák közé ezen a lenyűgöző 360 fokos videóLátványos, 360 fokos videó Európa egyik leghosszabb függőhídjáról. n keresztül:

A Cápák hete premierjei a NatGeo Wildon augusztus 21-től, esténként 18 órakor lesznek láthatóak!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!