Lenyűgöző mutatvánnyal kápráztatta el a turistákat a kis hajó mellett kiugró bálna

Életre szóló élményben volt része egy alaszkai bálnalesen résztvevő turistacsoportnak, amikor a hajóHosszúszárnyú bálna emelt a magasba egy turistákat szállító hajót. juk mellett váratlanul egy hatalmas hosszúszárnyú bálnaKajakosokat borított fel a vízből kiugró hatlamas púpos bálna. ugrott ki a vízbőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. l.

A Glacier-öbölben fekvő Gustavusból induló túrahajó éppen Pleasant Island közelében haladt, amikor a túravezetők észrevettek egy párafelhőt eregető hosszúszárnyú bálnát. Habár az ilyen expedíciókat a bálnákLenyűgöző drónvideó - három kíváncsi bálna úszkált a hajó körül. vonulásához igazítják, az sohasem garantált, hogy a résztvevők akár egyetlen állatot is látnak. A kis hajóban ülő turisták így annak is nagyon örültek, amikor megpillantották a távolban úszkáló bálnát.

Arra azonban valószínűleg senki sem számított, hogy milyen elképesztő találkozásban lesz részük: az egyik bálnaHatalmas tengeri élőlény teteme festette vörösre egy indonéz sziget partját. ugyanis észrevétlenül közvetlenül a hajó mellé úszott és egy látványosA leglátványosabb bálnaugrás - elképesztő pillanatokat örökített meg egy búvár. ugrással kiemelkedett az óceánból. A tengeri óriás hatalmas csobbanással zárta mutatványát, vízzel árasztva el a hajón utazókat. Lenyűgöző mutatványa teljesen elkápráztatta a turistákat, akiknek szerencsére sikerült videóra venniük a nem mindennapi jelenetet.

A hosszúszárnyú, vagy más néven púpos bálnák akár 18 méteresre és 40 tonnásra is megnőhetnek. Minden évben északra vándorolnak a Déli-sarkvidékről AusztráliaA Nagy-korallzátony. melegebb vizeire, hogy szaporodjanak. Gyakran tanyáznak a partok közelébe és mivel látványos ugrásokat hajtanak végre a tengeren, a bálnalesIlyen amikor egy hatalmas bálna simogatást kér - lenyűgöző videó. ő turisták nagy kedvencei. KülönlegesA Roovere erőd láthatatlan hídja. alakú teste van, feltűnően hosszú mellúszókkal, innen ered a magyar neve is.

A hímek hangja bonyolult „énekekből” áll, melyek 6–35 percig tartanak, alkalmanként egyéb hangokat is kiadnak. A hosszúszárnyú bálna különféle halászási módszereket alkalmaz. Ilyenek a lökéshullámok, melyek a farokcsapások és a felugrás következtében keletkeznek, és ily módon felriasztják a halakat, míg a másik módszer a bálnák által a víz mélyéről kibocsátott buborékok, melyekkel megzavarják a zsákmányt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!