Lenyűgöző drónvideó – három kíváncsi bálna úszkált a hajó körül

balnak

A Csendes-óceánon, Új-Kaledónia közelében vett részt bálnalesen a Drones.nc csapata, ahol olyan élményben volt részük, amit valószínűleg sohasem felejtenek majd el. A hajójuk mellett egyszer csak felbukkant három, hatalmas hosszúszárnyú bálnaCápaháló fogságából szabadítottak ki egy bálnaborjat Ausztráliában. , akik kíváncsian köröztek a hajójuk körül. A mellettük pár méterre úszkáló fenséges bálnákat a levegőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. ből örökítették meg, egy drón segítségével. A nem mindennapi kalandról lenyűgöző 4K-s videót készítettek.

VIDEÓ:

A hosszúszárnyú bálnaÓceáni zajszennyezés - elhallgat a bálnák éneke, ha hajó közeledik. vagy púpos bálnaMarco Queral fotós együtt táncolt a hosszúszárnyú bálnákkal. hossza általában 13–14 méter, de előfordulnak 16 méteres példányok is. Testtömege legfeljebb 40 tonna. KülönlegesA láncfűrész, a riasztó és más állatok hangját is képesek utánozni a bámulatos lantfarkú madarak. alakú teste van, feltűnően hosszú mellúszóLenyűgöző drónvideó - kardszárnyú delfinek csatlakoztak egy új-zélandi úszóhoz. kkal; innen ered a magyar neve is. Fején bőrdudorok és bütykök találhatók. Ez a bálnafaj a többi bálnához képest elég gyakran ki-kiugrik a vízből. A hímek hangja bonyolult „énekekből” áll, melyek 6–35 percig tartanak, alkalmanként egyéb hangokat is kiadnak. Egy példány évente 25 000 kilométert is képes megtenni.

Tápláléka között planktonikus rákok (krill), halakHalak népesítik be Bangkok egykori, nyüzsgő bevásárlóközpontját. és tintahalak szerepelnek. A hosszúszárnyú bálna különféle halHalak nyelvén élősködik a parazita rák. ászási módszereket alkalmaz: ilyenek a lökéshullámok, melyek a farokcsapások és a felugrás következtében keletkeznek, és ily módon felriasztják a halakat, míg a másik módszer a bálnákHatalmas bálnákkal figyelmeztet a pusztító műanyagszennyezésre a Greenpeace Budapesten. által a víz mélyéről kibocsátott buborékok, melyekkel megzavarják a zsákmányt.

balnak-2

Mint más nagy testű rokonai, a hosszúszárnyú bálna vadászását is túlzásba vitték a bálnavadászok, melynek következményeként az állomány 90 százalékkal csökkent. A kihalás130 éve pusztult el az utolsó kvagga. át az 1966-ban bevezetett bálnamoratórium akadályozta meg. Azóta a faj példányszáma növekedésnek indult, de a halászháA göndör szőrű lovak. kba való gabalyodás, a hajókkal történő ütközés vagy a hajók és tengeralattjárók által kibocsátott hangok – főleg a szonárok – még mindig veszélyeztetik a fajt.

balnak-3


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!