Lélegzetelállító vízesés rejtőzik Izland egyik eldugott vidékén

Egy kevésbé ismert, de rendkívül ámulatba ejtő vízesésMesebeli látvánnyal kápráztatja el az utazókat a vízesés felett épült kínai városka. zuhan alá az Izland25 ezer tonna hering pusztult el Izlandon. északnyugati részén kanyargó Dynjandi folyóAnavilhanas Nemzeti Park - a Föld egyik legnagyobb édesvízi szigetvilága. n. A gyéren lakott Vestfirðir (vagyis „nyugati fjordokA legszebb fjordok. ”) félszigeten található folyón, a Dynjandisvogur-öböl közelében egy 6 zuhatagból álló vízesésrendszer alakult ki, köztük a legnagyobbA világ legnagyobb ócenáriuma Szingapúrban. a Dynjandi, vagy másik nevén Fjalfoss, ami mintegy 100 métert zuhan a völgy aljáig.

A vízesés felső részén harminc, alsó részén hatvan méter széles. A “dynjandi ” jelentése egyébként ordítozó, dühöngő. A vízesés környékének alapkőzeteit 13-14 millió éves vulkáni kőzetek alkotják. A gyönyörű természeti látványosság 1981 óta természetvédelmi területnek számít.

A Vestfirðir félszigetet GrönlandAz aurora borealis nyomában - Joe Capra lélegzetelállító felvételei. keleti partvidékZanzibár elbűvölő szigetvilága. étől a Dánia-szoros választja el, Izlanddal egy 7 kilométer hosszú földszoros köti össze. Igen hegyvidékes, a tucatnyi fjord37 csodálatos fotó Izland különleges szépségéről. a szigetEgy hatalmas sziget bukkant fel Pakisztán partjai előtt. legtagoltabb partszakaszává teszi. Utai igencsak kanyargósak; a havazások miatt évente több hónapra le is zárják őket.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!