Lehetséges élet az újonnan felfedezett három szuperföldön

Akár az is elképzelhető, hogy élet lehetséges a tudósok által egy közeli naprendszerben felfedezett három szuperföldAz eddig ismert legnagyobb tömegű, legsűrűbb szuperföldet azonosították. ön, vízzel és megfelelő hőmérséklettel. A szuperföld olyan bolygó, amely a mi naprendszerA Naprendszer első "állandó bevándorlója" a menetiránnyal szemben keringő aszteroida. ünkön kívüli, vagyis idegen csillagok körül kering. Tömege nagyobb a Földnél, de mégsem válnak gázóriásokká, tehát felépítésük többé kevésbé hasonló bolygóAz eddig ismert legnagyobb tömegű, legsűrűbb szuperföldet azonosították. nkhoz. A három újonnan felfedezett szuperföldön elképzelhető, hogy folyékony vízVíz nyomaira bukkantak egy Naprendszeren kívüli bolygón. és enyhe hőmérséklet található, amelyek lehetővé teszik az életet.

szuperföld

A csillagEinstein nem hitte, hogy valaha sikerülhet, de most megtörtént az áttörés. ászok szerint a bolygók, a Gliese 667C nevű csillag “lakható zónájában” helyezkednek el és ez potenciálisan óceánok és vizes tavakTórendszer a Szahara-sivatagban. létezését jelentheti – éppen úgy, mint a FöldAszteroidaeltérítési misszióért kampányolnak a vezető bolygókutatók. ön. A University of Göttingen vezető tudósa, Dr. Guillem Anglada-Escuda elmondta: “Mi három nagyon erős jelet észleltünk, de lehetséges, hogy még kisebb bolygók rejtve maradtak.”

Naplemente a szuperföldön

A Gliese 667C kisebb, halványabb és hidegebb, mint a NapElkezdte küldeni az adatokat a Nap koronájába merülő űrszonda. , miután tömege annak alig több mint harmada. Ennek eredményeként, a lakható zónában – éppen elég meleg van, de nem túl nagy a forróság. Amennyiben a Föld lenne ugyanolyan távolságban a Naptól, mint a szuperföldek elhelyezkedése az adott naprendszerben, akkor túl nagy forróság lenne az élethez, viszont ott pont megfelelő távolságban vannak ahhoz, hogy akár óceánok és megfelelő hőmérséklet legyen.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!