Lakóházat pusztított el a Kilauea vulkánból kifolyó láva Hawaii-on

A HawaiiSzirénahangosításba kezdenek Hawaiin. legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. szigetKis halászközösség a Migingo-szigeten . én lévő tűzhányMosolyogva tört ki a Kilauea vulkán. óból idén június 27-én tört fel a lávaHawaii másképp - az izzó láva földje. , és azóta egyre közeledett a mintegy nyolcszáz lakosú Pahoa faluhoz, felperzselve mindent, ami útjába került. Már elpusztított egy lakóházat a KilaueaHawaii másképp - az izzó láva földje. vulkánEgy teljes szigetet evakuálnak Vanuatun egy kitörni készülő vulkán miatt. ból kifolyó láva, de több épületet egyelőre nem fenyeget. Ez volt az első lakóépület, amely megsemmisült.

2

Az ezer Celsius-fokos olvadt kőtömeg mintegy 20 kilométer hosszú fősodra úgy tűnik, megállt – alig 140 méterre a forgalmas főúttól -, az ingatlant egy mellékfolyása semmisítette meg. Az ott lakók még időben kiürítették a házat. A mellékág útjában további 50 épület van, ezek tulajdonosai vagy bérlői is arra készülnek, hogy el kell hagyniuk ingatlanjukat.

A több mint 30 éve folyamatosan aktív Kilauea vulkánból kiömlő kőzetfolyadék 1983 és 1990 között több mint 180 házat törölt el a föld felszínéről.

1

3

4

7

8

5

6


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!