Konyhakész tollatlan csirkék, a szakácsok kevence

Egy izraeli genetikus, Avigdor Cahaner tenyésztette ki a világ első tollAz űrtoll legendája. nélküli csirkéjét, egy genetikai intézményben Tel Avivban, Izraelben. A csupasz bőrű madarat két faj keresztezésA fekete paradicsom. ével hozta létre. A csupasz állat tenyésztésEgy furcsa kinézetű új macskafajt tenyésztettek ki. ének hátterében az áll, hogy a tollas csirkék a meleg klímájú országokban nem érzik jól magukat, a hűtési rendszerek pedig túl drágák, az emberekAkik egy táskányi holmival kezdenek új életet. többsége nem engedheti meg magának. Persze a tollatlan csirkeMiért nem mozog a csirkék feje?. kényelmi és gazdasági szempontokat is szolgál, mivel nem kell megkopasztani, ezzel további pénzt spórolhatnak meg a feldolgozó üzemek.

A kopasz csirkék ellenzői azt mondják, hogy így az állatok élte sokkal rosszabb lesz és semmiféle előnyük nem származik abból, hogy nincs tollazatuk. A hímek képtelenek párosodni, mivel a szárnyuk segítségével tartják meg az egyensúlyukat. Mivel nincs tollazatuk sokkal nagyobb veszélyben vannak a paraziták, a bőrbetegségek, a szúnyogok, a hőmérsékletváltozás és a leégés miatt.

Konyhakész csirkék

Professzor Avigdor Cahaner így reagált a toll nélküli csirke ellenzőiknek: „Ez nem egy genetikusan módosított faj, természetes fajok keresztezésével jött létre, amiknek tulajdonságait már 50 éve ismerjük. Ez egy teljesen normális csirke, annak ellenére, hogy nincs tolla”. A tudósok továbbá azt is remélik, hogy a toll nélküli csirke gyorsabban és nagyobbra fog232 fogát húzták ki egy indiai fiúnak. nőni, mert nem kell az energiáit arra használnia, hogy tollat növesszen.

Konyhakész csirkék

Konyhakész csirkék

Konyhakész csirkék

Konyhakész csirkék


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!