Konyhakész tollatlan csirkék, a szakácsok kevence

Cimkék: , ,

Egy izraeli genetikus, Avigdor Cahaner tenyésztette ki a világ első tollAz űrtoll legendája. nélküli csirkéjét, egy genetikai intézményben Tel Avivban, Izraelben. A csupasz bőrű madarat két faj keresztezésA fekete paradicsom. ével hozta létre. A csupasz állat tenyésztésEgy furcsa kinézetű új macskafajt tenyésztettek ki. ének hátterében az áll, hogy a tollas csirkék a meleg klímájú országokban nem érzik jól magukat, a hűtési rendszerek pedig túl drágák, az emberek többsége nem engedheti meg magának. Persze a tollatlan csirkeMiért nem mozog a csirkék feje?. kényelmi és gazdasági szempontokat is szolgál, mivel nem kell megkopasztani, ezzel további pénzt spórolhatnak meg a feldolgozó üzemek.

A kopasz csirkék ellenzői azt mondják, hogy így az állatok élte sokkal rosszabb lesz és semmiféle előnyük nem származik abból, hogy nincs tollazatuk. A hímek képtelenek párosodni, mivel a szárnyuk segítségével tartják meg az egyensúlyukat. Mivel nincs tollazatuk sokkal nagyobb veszélyben vannak a paraziták, a bőrbetegségek, a szúnyogok, a hőmérsékletváltozás és a leégés miatt.

Konyhakész csirkék

Professzor Avigdor Cahaner így reagált a toll nélküli csirke ellenzőiknek: „Ez nem egy genetikusan módosított faj, természetes fajok keresztezésével jött létre, amiknek tulajdonságait már 50 éve ismerjük. Ez egy teljesen normális csirke, annak ellenére, hogy nincs tolla”. A tudósok továbbá azt is remélik, hogy a toll nélküli csirke gyorsabban és nagyobbra fog nőni, mert nem kell az energiáit arra használnia, hogy tollat növesszen.

Konyhakész csirkék

Konyhakész csirkék

Konyhakész csirkék

Konyhakész csirkék


Ha ���rdekesnek tal���¡lod a cikket, oszd meg ismer���seiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel h���­rlevel���¼nkre, hogy ne maradj le a friss cikkekr���l sem!


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!