Komodói sárkánybébik születtek fogságban [videó]

Komodói sárkány

Hét kicsi komodói sárkányKomodói sárkány harapott meg egy turistát Indonéziában. született mesterséges keltetés eredményeként az indonéziai Surabaya állatkertA világ legembertelenebb állatkertje, az indonéz Surabaya állatkert. jében, ami növeli annak reményét, hogy sikerül megmenteni a kihalás130 éve pusztult el az utolsó kvagga. fenyegette fajt.

A tavaly szeptemberben, illetve októberben a keltetőbe helyezett 21 tojásA kaméleon, akinek még nem tűnt fel, hogy már nem a tojásban van. közül egyelőre csak hét kelt ki március 10-én, de az állatkertben abban bíznak, hogy áprilisban vagy májusban világra jön még hét vagy nyolc kis varánusz. Szerintük természetesnek tekinthető, hogy nem minden tojás kel ki.

A komodói varánuszt, a világ legnagyobb gyíkját ritkán sikerül szaporítani fogságban. A Jáva szigetén fekvő állatkertben tenyésztési programot indítottak a veszélyeztetettA remény szikrája - több állatfajt is sikerült visszahozni a kihalás széléről. faj megmentésére; a mesterséges keltetéssel elejét vehetik annak, hogy a falánk sárkánygyíkok megegyék saját tojásaikat.

Komodói sárkény

A kicsinyekbe chipet építenek be, hogy nyomon követhessék sorsukat. Vadon már csak mintegy ötezer komodói varánusz él, nagy többségében a névadó Komodo-szigeten.- Írta az MTI.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!