Kitiltják Velence belvárosából a hatalmas tengerjáró hajókat

Velencét egyre inkább maga alá gyűri a tömegturizmus, és ez leginkább a városba a Canal Grandén érkező hatalmas és rendkívül környezetszennyező tengerjárókMegadóztatná a tengerjáró hajókat Velence polgármestere. számlájára írható. Most azonban úgy néz ki, hogy végre kitiltják őket és a jövőben csak elkerülő útvonalon közelíthetik meg Velencét a nagy tengerjáró hajókMegadóztatná a tengerjáró hajókat Velence polgármestere. .

Az új szabályozás értelmében a Szent Márk-tér közeléből – ideiglenesen már három évvel ezelőtt – kitiltott, 100 ezer tonnásnál nagyobb óceánjárók a jövőben egy kevésbé látványos kerülőúton fognak tudni eljutni a szárazföldön fekvő Marghera városrész egykori ipari kikötőA világ leghosszabb mólója. ibe. Luigi Brugnaro, VelenceEurópa legszebb szigetei. polgármestere örömmel üdvözölte az illetékes bizottság döntését, amely szerinte nem csupán a helyi lakosok, hanem a virágzó turisztikai szektor és a környezetvédők igényeit is kielégíti.

A velencei hajóGiethoorn - a "holland Velence". szabályozás ügye a toscanai Giglio szigetEgy éve pihen a Costa Concordia a tengeren. énél 2012 januárjában zátonyra futott Costa ConcordiaElkezdődött a Costa Concordia kiemelése. tengerjáró szerencsétlensége után merült fel először. A tragédiát követően a velencei hatóságok attól tartottak, hogy hasonló katasztrófaÍgy néz ki a tragikus véget ért Costa Concordia belseje. történhet a lagúnákban is, és a velencei lakosság is tiltakozni kezdett az óriási hajók bejárása miatt.

„Az UNESCO2022-re eltűnhetnek az elefántok egy tanzániai rezervátumból. és az egész világ számára egyértelművé akarjuk tenni, hogy megtaláltuk a megoldást” – hangsúlyozta Brugnaro az illetékes testülettel való találkozóját követően.

Graziano Delrio infrastrukturális és közlekedési ügyekért felelős miniszter egy római sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elkerülő utat a tervek szerint négy éven belül megnyitják.

A 96 ezer tonnásnál nagyobb kirándulóhajókat 2013-ban kitiltották a Szent Márk-medencébe torkolló két nagy csatornaA Panama-csatorna akkor és most. egyikéből, a Giudeccából, és napi ötre csökkentették a Szent Márk-tér előtt – a Giudecca-csatornán – elhaladó, 40 ezer tonnásnál nagyobb hajók számát, ám 2015 végén a szabályozást visszavonták.

A velencei kikötői hatóságok szerint évente több mint kétmillió turista érkezik a lagúnák városA világ 5 legkisebb országa. ába tengerjáró hajókon, ami 430 millió eurós bevételt jelent a városnak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!