Kinyílt az első virág a világűrben

Kinyílt az első virág a Nemzetközi Űrállomáson. Scott KellyMegjelent a hosszú távú űrutazás hatásait összegző ikertanulmány. amerikai űrhajós egy kivirágzott zinniáról küldött képet a Földre. Kelly a Twitteren osztotta meg a vasvirágként is ismert zinniáról készült fotót ezzel a felirattal: “Debütált a legelső világűrben nőtt virág“.

urviragFotó: Scott Kelly/Twitter

Trent Smith, a NASAEgy nagy aszteroida fog elhaladni a Föld mellett. Kennedy Űrközpontjának programmenedzsere korábban azt mondta: a zinnia nevelésével fontos információkhoz juthatnak arról, hogyan virágoznak a növények az űrben, és ez megnyithatja az utat például a paradicsomTomTato - paradicsom és krumpli egy növényen. nevelése előtt. A NASA kutatói azt is szeretnék felmérni, hogy a legénység hangulatára milyen hatással van az, hogy növények nőnek az űrállomáson. Az űrben egy évet eltölteni szándékozó Kellyt érezhetően fellelkesítette a rendkívüli esemény.

urvirag-2Fotó: Scott Kelly/Twitter

Az űrállomás tavaly áprilisban kapta meg azt a különlegesHüllők, csótányok, férgek és pókok az Explorers Club idei vacsoráján. növénytermesztő berendezést, amellyel már salátát is termeltek a FöldRátaláltak a Föld eddig ismeretlen kísérőjére. körül keringő bázison. A berendezésben piros, kék és zöld fények serkentik a növekedést. Az űrhajókon termesztett zöldség fontos szerepet tölthet be a hosszú távú, hónapokig vagy akár évekig tartó űrutazásoknál és egy lehetséges jövőbeli MarsRégóta vártak rá, most sikerült észlelni az első rengést a Marson. -expedíció"Halottnak nyilvánították" az Opportunity marsjárót. nál.

urzoldseg-5

urzoldseg-6

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!