Kínában már a medúzát is hamisítják

MedúzahamisíIsmeretlen eredetű mérgező anyag kerülhetett a Városligeti tó vizébe. kat fogott el a rendőrség Kelet-Kínában, miután már mintegy 10 tonna mesterségesen előállított “csemegét” értékesíthettek a piacon. Az állatvilág legegyszerűbbnek tartott képviselőire megtévesztésig hasonlító, de ízben már kevésbé rokon álmedúzákat vegyszerekből állították elő két üzemben, Csöcsiang, illetve Csiangszu tartományban. Az ellenőrzések során kiderült, hogy feltűnően sok bennük az alumínium. A gyártók évente több mint 170 ezer jüan (7,2 millió forint) nyereségre tettek szert, minthogy az elsősorban szeletelve, különböző öntetettekkel salátákhoz használt termékük keresett volt az ínyenceket kiszolgáló keleti és déli partvidéki éttermekben. A medúzát e vidékeken elsősorban íze és kollagéntartalma miatt kedvelik.

Medúzahamisítás

A nyomozást vezető, Hucsou városi rendőrség először egy Jüan családnevű férfi vállalkozásán ütött rajta, miután felmerült a gyanú, hogy a termelői piacon kínált áru nem eredeti. Végül ez a férfi vezette nyomra a hatóságokat, és mutatta meg a szomszédos tartomány Csangcsou városában működtetett – a sajátjánál nagyobb – üzemet. Az is kiderült, hogy Jüant ennek az üzemnek a tulajdonosa tanította meg a hamis medúza elkészítésének “művészi tudományLátványos videó a szaharai homok Amazonas-medencébe vándorlásáról. ára”. “Csia mester” a rendőrEgy rendőr vett cipőt a mezítláb buszozó hajléktalannak. öknek is elárult annyit, hogy három vegyszerből: alginsavból, timsóból és kalcium-kloridból kotyvasztotta a terméket.

Medúzahamisítás

A rendőrség laboratóriumában a hamis medúzákban kilogrammonként 800 milligramm alumíniumot mutattak ki, ami az országos egé26 generációt klónoztak egy egérből. szségügyi határKolumbiába kell átmenniük gyógyszerért és élelmiszerért a venezuelaiaknak. érték nyolcszorosa. Mint mondták, ez a mennyiség veszélyesEl Caminito del Rey - veszélyes hegyi ösvény. lehet a csontokra, károsíthatja az idegeket, memóriavart idézhet elő. A két férfit és a kereskedelemben, az áru terítésében részt vevő tettestársaikat őrizetbe vették.

meduza

A beszámolók szerint az eset arra is rávilágít, hogy a kereslettel nincs összhangban a kínálat. Megemlítik, hogy a csöcsiangi medúzafarmok gazdáinak fél kilogramm medúza kitenyésztéséhez 40 napra van szükségük. Hucsouban nem ez volt az első ilyen eset, 2014 novemberében már hárman lebuktak hamis medúzákkal. 2013-ban a közép-kínai Hunan tartományban fogtak el egy bűnbandát, amely 40 tonnát értékesített a mesterségesen előállított állatokból. A banda vezetőjét hat hónapi börtönre ítélték.

Medúzahamisítás


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!