Két nap alatt 300 medvét öltek meg Floridában

Két nap alatt háromszáz feketeA táncoslábú paradicsommadár tollazatán látható az állatvilág legmélyebb fekete színe. medvét lőttek ki Floridában, ahol 1994 óta először adtak engedélyt a ragadozók kilövésére.

medve3

Több mint 3700 vadász kapott engedélyt arra, hogy fegyverrel vagy íjjal és nyíllal fekete medvét lőjön. Eredetileg hét napig tartott volna a vadászidény, de mivel már a második napon elérték a vadászok a kitűzött kvótát, máris véget ért a 2015-ös medvevadászat – közölte a vadvédelmi bizottság (FWC).

medve2

A szabályok szerint minden vadász csak egy állatot lőhet ki, amely nem nyomhat kevesebbet 45 kilogrammnál. Ezzel a szabályozással a fiatal állatokat kívánták védeni. A FloridaTöbb ezer cápa gyűlt össze Florida partjainál - elképesztő légi felvételek. államban élő fekete medvékFekete medvék kóborolnak az erdőtűz sújtotta kanadai városban. számát háromezerre becsülik. A kormány a vadászengedélyekkel 376 900 dolláros (106 millió forintos) bevételre tett szert. A pénzt arra fordítják, hogy biztosítsák az egész Észak-Amerikában elterjedt medvék által lakott területek tisztántartását és a szemétEgy heti szemét - Gregg Segal megdöbbentő fotósorozata. elszállítását, és ezzel elkerüljék az emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. és az állatok nem kívánt találkozását.

medve1

medve4

“Ez a vadászat teljesen felesleges” – adott hangot nemtetszésének Kate MacFall, a Humane Society floridai állatvédelmi szervezet vezetője. Véleménye szerint kutatások bizonyítják, hogy az erdőben élő medvék vadászata nem oldja meg az emberek környezetében élő medvékkel kapcsolatos problémákat. A kormány azonban “nem hallgat a floridai polgárok többségére, akik ellenzik a medvék vadászatát”.

Forrás:MTI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!