Kardszárnyú delfineket mentettek az oroszországi Szahalin szigeténél

A jégAz álmok jégkönyvtárát építik meg a Bajkál-tónál. fogságába esett kardszárnyú delfinBúvártól kért segítséget a bajba jutott delfin. eket segítettek a nyílt vízre jutni az oroszországi Szahalinnál. Az emlősök megfeneklettek a sekély vízben, ezért emberi leleményre volt szükségük a biztonságot nyújtó mélységek eléréséhez.

delfinmentes

JégtáblákJégtáblák közül mentettek ki egy kutyát a parti őrség tagjai . fogságába esett kardszárnyú delfinekA nemzetközi nyomás ellenére is folytatódik a kegyetlen delfinmészárlás. et – más néven orkákat vagy gyilkos bálnákat – mentettek orosz mentőalakulatok. Többször is előfordul, hogy csapdába esnek az emlősök, ekkor hivatásosok és önkéntesek fognak össze megmentésükért.

orka

Az orosz szigetA gyönyörű Tahiti és Bora-Bora - Francia Polinézia álomvilága. kavicsos partjainál olyan sekély a víz, hogy a kardszárnyú delfinek nem tudtak visszaúszni a nyílt óceánra. Az orosz mentőalakulatok csónakkal, kötelekkel és facölöpökkel törtek utat a jeges vízben, hárman még vízbe is ereszkedtek, hogy segítsenek a bajba jutott emlősökön. A nagyjából másfél méter mély, kavicsos partot hajóStrandolók között ért partot egy orosz hadihajó. val nem lehet megközelíteni. A jégtömböket valószínűleg az erős szél fújta a sziget partjaihoz, ahol folyamatosan keresik az esetleges további, bajba jutott egyedeket.

hirado.hu


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!