Kardszárnyú delfineket mentettek az oroszországi Szahalin szigeténél

A jég fogságába esett kardszárnyú delfinElpusztultak az ukrán haditengerészet katonai célokra kiképzett delfinjei. eket segítettek a nyílt vízre jutni az oroszországi Szahalinnál. Az emlősök megfeneklettek a sekély vízben, ezért emberi leleményre volt szükségük a biztonságot nyújtó mélységek eléréséhez.

delfinmentes

JégtáblákJégtáblák közül mentettek ki egy kutyát a parti őrség tagjai . fogságába esett kardszárnyú delfinekElpusztultak az ukrán haditengerészet katonai célokra kiképzett delfinjei. et – más néven orkákat vagy gyilkos bálnákat – mentettek orosz mentőalakulatok. Többször is előfordul, hogy csapdába esnek az emlősök, ekkor hivatásosok és önkéntesek fognak össze megmentésükért.

orka

Az orosz szigetA lakatlan csendes-óceáni Henderson-sziget. kavicsos partjainál olyan sekély a víz, hogy a kardszárnyú delfinekCousteau kapitány fia is részt vesz az orosz cetbörtön foglyainak kiszabadításában.  nem tudtak visszaúszni a nyílt óceánra. Az orosz mentőalakulatok csónakkal, kötelekkel és facölöpökkel törtek utat a jeges vízben, hárman még vízbe is ereszkedtek, hogy segítsenek a bajba jutott emlősökön. A nagyjából másfél méter mély, kavicsos partot hajóStrandolók között ért partot egy orosz hadihajó. val nem lehet megközelíteni. A jégtömböket valószínűleg az erős szél fújta a sziget partjaihoz, ahol folyamatosan keresik az esetleges további, bajba jutott egyedeket.

hirado.hu


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!