Japánban 320 km/h az új vasúti rekord

Cimkék: , ,

Átadták az utasoknak JapánKáprázatos japán bambuszerdő. eddigi leggyorsabb vonatA jövő vasúti közlekedése: átszállás egy mozgó vonatra. át szombaton, a Sinkanszen legújabb típusa óránkénti  320 kilométeres végsebességre képes. Az E5 típusjelzésű vonat Tokió és a Honsú szigetA gyönyörű Tahiti és Bora-Bora - Francia Polinézia álomvilága. északi csücskében fekvő Aomori közötti vonalon fok közlekedni. A 714 kilométeres távot az új vonat 2 óra 59 perc alatt tudja megtenni, 11 perccel gyorsabban, mint az előző, óránkénti 300 kilométeres végsebességű Sinkanszen.

Japán gyorsvonat

A vonalat üzemeltető keletjapán vasúttársaság (JR East) közlése szerint a Hajabusa elnevezésű szerelvények ezzel a francia TGV vonatok mellett a világ leggyorsabban közlekedő vasúti járművei.

hayabusha1

A kínai gyorsvonatok korábban 350 kilométer/óra végsebességet értek el, de egy, halálos áldozatokat követelő ütközést követően csökkentették sebességüket. A JR East az Aomori közelében található Akitába vezető vonalán is új szerelvényeket állított üzembe, a Super Komacsi nevű járművek végsebessége 300 kilométer/óra, és TokióRepülőút Tokióból San Franciscóba 83 másodperc alatt . ból indulva 3 óra 45 perc alatt teszik meg a 700 kilométert meghaladó távot. – Írta az MTI.


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!