Így tudta megállítani a felbőszült elefántot a túravezető

Alan McSmith már 30 éve vezet szafarikat Dél-Afrikában, így jól ismeri az afrikai vadont és annak különlegesA Roovere erőd láthatatlan hídja. élővilágát, s az évek alatt megtanult minden váratlan helyzetben higgadt maradni. Nagy szüksége volt erre akkor is, amikor a Kruger Nemzeti Parkban egy felbőszült elefántot kellett jobb belátásra térítenie.

Habár az elefántokkal való találkozásNem felejtenek - több mint 20 év után találkozott újra a két cirkuszi elefánt. általában békésen zajlik, előfordul, hogy ezek a hatalmas állatok megrémülnek valamitől, vagy egy szokatlan zaj miatt idegesek lesznek, így értelemszerűen támadóan lépnek fel, hogy megvédjék magukat. A tapasztalt túravezető azonban egy ilyen a veszélyesSzokatlanul közel került egymáshoz egy fel- és egy leszálló repülő [videó]. szituációban is képes volt teljesen nyugodt maradni és tudta, hogyan kell bánnia az állattal, hogy az inkább meghátráljon és ne érezze magát annyira fenyegetve, hogy végül rájuk támadjon.

“Ez a találkozás hiteles példa arra, hogy a nyugodt energia hogyan befolyásolhatja a vadállatokCsimpánzok is képesek csapatmunkára. viselkedését. A felvétel az elefántokNapokra börtönbe került három újságíró, mert a Zimbabwében zajló elefántvadorzásról írtak. intelligenciájának és összetett viselkedésének bizonyítéka, és megmutatja, hogy az emberekSokkoló képek drogfüggőkről - Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin. és az állatok képesek megérteni egymást. A videó igazából az elefántról szól, nem pedig rólam” – mondta Alan McSmith a Newsflare-nek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!