Így tenyésztik a csigákat a csigatenyésztő gazdaságokban

A franciákat illető számtalan, többé-kevésbé valós alapokon nyugvó jelző között elég nagy gyakorisággal fordul elő a csigaevő bélyeg. Nekünk az éticsiga egy olyan állat, amelyikről  a salátalevelek megrágása, valamint a teraszokon nyári reggeleken végighúzódó, nyálkás csík jut elsősorban eszünkbe, nem a gasztronómia. A franciaországi csigatenyésztő gazdaságokban azonban nagy számban tenyésztik őket, hogy kielégítsék a különösen kedvelt csemegének számító csigák iránti óriási kereslet.

Csigatenyésztés

A nap elől a nedves fapalánkok alá húzódva, több mint egymillió éti csigaA világ talán legnagyobb csigájáról nehéz elhinni, hogy valóban létezik. táplálkozik egy-egy farmon, hogy végül a  piacokon kössön ki. Külső szemlélő meg sem mondaná, hogy itt állatokat tenyésztenek: a csigák nem bőgnek, nem bégetnek. A csigák nagyon szeretik a különféle zöldségeket és gyümölcsÁrtatlannak tűnő, de potenciálisan veszélyes ételek. öket: káposztát, sárgarépát, almát és görögdinnyét is kapnak alkalmanként a folyamatosan nevelt takarmánysaláta mellé. Az etetésen kívül az öntözés, amire figyelni kell: a csiga ugyanis a nedves helyeket kedveli, és amelyik levélen már „csíkot hagyott”, arra nem csúszik rá még egyszer. Ezért az esőA világ legcsapadékosabb települése, ahol évente 11 860 milliméter eső esik. s napokat leszámítva minden este megöntözik a tenyészeteket.

A csigahús nagyon egészséges élelmiszer, fehérjetartalma 16, zsírtartalma pedig csak 1 százalék körüli. A hús aminosav-összetétele és a kiválasztott nyálváladék révén jól használható a gyomorfekély és légzőszervi betegségek gyógyítására, telített zsírsav-tartalma pedig megelőzi a koleszterinlerakódást. Franciaország és OlaszországBialbero de Casorzo - az eperfán növő cseresznyefa. , Európa két legnagyobbA világ talán legnagyobb csigájáról nehéz elhinni, hogy valóban létezik. csigafogyasztó országa évente 25-36 ezer tonna csigát tálal fel az ínyencek asztalára.

Míg a piacon már 5 euróért lehet csigát vásárolni kilónkénti áron, addig egy negyven grammos szószos csigakonzerv már 50 euróba kerül, míg a jó minőségű, ínyencek által keresett adagokért 55-től 235 euróig terjedő összeget is elkérnek Franciaországban.

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés

Csigatenyésztés


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!