Így örül gondozójának a fekete párduc – videó

A Dél-Afrikai Bloemfontein-ben működő Cheetah Experience szervezet önkéntese, Juhi Agrawal munkája során igazán közeli kapcsolatot alakított ki egy Pardus nevű feketeA táncoslábú paradicsommadár tollazatán látható az állatvilág legmélyebb fekete színe. párduccal, akiről már kölyökkora óta gondoskodik. A párducot születése után elhagyta az anyja, ezért a vadvédő szervezet magához vette az akkor mindössze 300 grammos, aprócska állatot. A Cheetah Experience központjának munkatársai szerint az anyja azért hagyta el a kicsinyét, mert nem tudta táplálni. Pardus egyébként egy melanózisos leopárdA nap képe - Srí Lanka-i leopárd. . Ezt a mutációt a fekete pigmentMelanizmus - koromfekete állatok a melanin festékanyag felhalmozódása miatt. (eumelanin) túltengése okozza. Ez merőben fekete bundát eredményez, habár a fekete párducSzáz év után sikerült újra megörökíteni egy fekete párducot Afrikában. pettyei bizonyos részeken még kivehetők, mivel a pigmentek mennyisége eltérő a mintázatban és a fekete alapszínben.

Cheetah Experience

article-2717785-204CF16200000578-273_634x394

Pardus imád a gondozójával játszani, az ölébe gömbölyödni és nagyon megörül neki, amikor meglátja. Ez látható ezen a videón is:

A központban leopárdok, oroszlánok17 oroszlánt futamított meg a tarajos sül. , farkasok, hiúzok, szerválok és szurikáták is élnek. A világ minden tájáról érkeznek ide önkéntesek. A náluk élő állatok egyébként nem állandóan a ketrecekben vannak, nagy terület áll a rendelkezésükre, amit bebarangolhatnak. Riana Van Nieuwenhuizen, a szervet alapíKülönleges, fekete hattyú Győrben. ja elmondta, hogy a Cheetah Experience azért jött létre, hogy megmentsék az állatokat a kihalástól, ezért tenyészprogramot is működtetnek.

Cheetah Experience

Cheetah Experience

Cheetah Experience

Cheetah Experience

Cheetah Experience

Cheetah Experience


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!